Manşetler

iPhone için WhatsApp Messenger ücretsiz olarak indirilebilir

Farklı mobil platformlarda çalışan cihazlar arasında pratik bir şekilde mesajlaşma fırsatı sunan ve kullanıcıyı SMS maliyetlerinden kurtaran WhatsApp Messenger uygulamasının iPhone versiyonu kısa bir süre için ücretsiz oldu. Normalde 99 sent fiyata sahip olan bu uygulama anlaşılan o ki Apple’ın kullanıcılarına bir yılbaşı hediyesi olacak şekilde sunuluyor.

WhatsApp mobil ortamda çapraz platformlar arası mesajlaşmada bir öncü niteliğini taşıyor. Bu uygulamanın ardından Kik, Viber ve Facebook Messenger gibi farklı alternatifler de ortaya çıktı. Ancak WhatsApp Messenger geniş kullanıcı kitlesi; iPhone, Android, BlackBerry, Windows Phone gibi ortamlarda bulunmasıyla diğerlerine göre biraz daha avantajlı bir durum kazanıyor. Uygulamanın Android versiyonu da ilk yıl için ücretsiz, sonraki yıllarda kullanım için yıllık 99 sent ücret talep ediliyor.

WhatsApp Messenger’ın iPhone platformunda iMessage gibi ciddi bir rakibi var. Apple’ın kendi uygulamasıyla rekabet sırasında böyle bir ücretsiz indirme kampanyası uygulamanın yeni kullanıcılar kazanmasına bir hayli yardımcı olacaktır. Henüz WhatsApp indirmemiş iPhone sahipleri aşağıdaki birinci ilgili bağlantıyı takip edip uygulamayı cihazlarına yükleyebilirler.

İlgili >> iTunes App Store, iPhone Türkiye

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER