Eğlence

iPhone ve iPod touch oyun cihazları olma yolunda

Teknoblog.com – Wall Street Journal’da Steve Jobs ile son günlerde yapılan bir röportajda iPhone ve iPod touch’ın uygun birer mobil oyun platformu olabileceği kaydedildi.

Steve Jobs’un bu düşüncesini Apple’da iPod’un global pazarlamasından sorumlu Greg Joswiak da paylaşıyor. Joswiak App Store’da geniş yelpazede bir oyun çeşidi sunulacağını ve hem sıradan sayılabilecek oyunların hem de büyük ilgi uyandırmış oyunların iPhone ve iPod touch üzerinde oynanabileceğini söylüyor. Altı ay ya da bir yıllı süre içerisindeki App Store’daki oyun sayısı ve çeşitliliğinde artış olacakmış. iPhone ve iPod touch’ın görüntü kalitesi Nintendo DS’ten daha iyi, üstelik ekran dokunmatik, daha büyük ve hareket algılayıcısı içeriyor.

Wall Street Journal’ın bir haberine göre Sega App Store üzerinde “Super Monkey Ball” oyununun 500000 kopyasını sattı ve  AppStore’dan dağıtılan 200 milyon uygulamanın %25’inden fazlasını oyunlar oluşturuyor. Bu başarı öyküleri büyük oyun geliştiricilerini de cezbetmeye başladı. Bunlardan birisi olan id Software şu an için iPhone’a özel iki oyun üzerinde çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER