Teknoloji

iPhone ve iPad’e özel Skype uygulamasına sarsıntı karşıtı düzeltme ve Bluetooth aygıt desteği

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Skype, iPad ve iPhone ile uyumlu iOS uygulamasının yeni bir versiyonunu yayınladı. 3.5.84 numaralı bu yeni versiyon aralarında sarsıntı karşıtı düzeltme, eller serbest modu için Bluetooth desteği, bir güvenlik açığı için düzeltme ve reklamların eklenmesi gibi yenilikler sunuluyor.

Sarsıntı karşıtı düzeltme olarak adlandırabileceğimiz yeni Skype özelliği iPhone veya iPad’inizi elinizde tutarken veya yolda yürürken oluşabilecek titreme efektini azaltmaya yardımcı olacak yazılım tabanlı bir hile olma özelliği taşıyor. Eğer hareket hâlindeyseniz ve birisiyle görüntülü görüşme yapmak istiyorsanız, bu yeni özellik sayesinde karşı taraftaki kişi sizin görüntünüzün sürekli sarsılmasından dolayı meydana gelebilecek yol tutması benzeri rahatsızlıktan kurtulmuş olacaktır. Bluetooth desteğinin eklenmesi sayesinde de kullanıcılar ellerini serbest bırakarak video görüşme yapma imkânı bulacak.

Geçen hafta ortaya çıkan ve kişi rehberi listesinin çalınma tehlikesini doğuran güvenlik açığı da bu yeni sürümle birlikte çözülüyor. Hatırlayacak olursanız, söz konusu güvenlik açığı Skype mesajlarında Javascript kodlarının kullanımıyla birlikte kurban cihazın kişi rehberindeki tüm verilerin çekilmesine olanak sağlıyordu.

Skype ücretsiz bir servis, ancak bunun bir bedeli var; reklamlar. Skype 5.4 Mac güncellemesiyle birlikte bu istemciye reklamlar gelmişti, şimdi aynısı iOS uygulamasına da geliyor. Eğer reklamlardan kurtulmak isterseniz, Skype Credit servisine kaydolup paralı abonelik veya arama aboneliği yaptırmalısınız. Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Skype’ı cihazınıza indirebilirsiniz. Eğer indirdiyseniz, güncellemeler için bir kontrol yapmanızda fayda var.

İlgili – iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER