Teknoloji

iPhone ve iPad için Tweetbot 2.3 güncellemesi yeni dokunmatik hareketler, Droplr ve Storify destekleri getirdi

Twitter’ın resmi iPhone ve iPad uygulamalarını kullanmak istemeyenler için App Store’da bulunan Tweetbot iyi bir alternatif olabilir. Bu uygulamanın yayınlanan 2.3 numaralı son sürümü iki tarafa da önemli yenilikler getiriyor.

Tweetbot iOS uygulamasının başlıca yenilikleri arasında bir önceki ekrana dönüş için yeni bir dokunmatik hareket, fotoğraf barındırma için Droplr desteği, Wi-Fi üzerinden daha yüksek çözünürlüklü fotoğraf ekleme imkanı, yeni bir tweet’leme ekranı, Storify entegrasyonu sayesinde karşılıklı konuşma ve yazı bağlantılarını özel sayfalara dönüştürme, zaman çizgisi içineki Vimeo bağlantılarına küçük resim desteği bulunuyor. Birkaç hafta önce gelen Tweetbot 2.2 güncellemesi de bu uygulamaya ayarları iCloud üzerinden eş zamanlama özelliğini kazandırmıştı.

Tweetbot ekibinin şu sıralar bir hayli yoğun şekilde çalıştığını söylemek gerek. Bu hızla giderlerse birkaç hafta içinde yeni bir güncelleme daha görmek sürpriz olmaz. Bu arada Mac için Tweetbot uygulamasının da hazırlık aşamasında olduğu belirtiliyor. Her ne kadar Tweetbot en hızlı Twitter işlemcisi olarak nitelendirilebilirse de, Twitter’ın sizin tweet’lerinizi favorilerine ekleyenleri, retweet edenleri ve sizi takip edenleri gösteren Etkileşimler benzeri bir sayfanın yokluğu hissediliyor. Tweetbot geliştiricisi Paul Haddad Etkileşimler benzeri bir sayfayı eklemenin mümkün olmadığını, çünkü Twitter’ın ilgili API dosyalarını üçüncü taraf erişimine açmadığını kaydetti. Eğer gelecekte Twitter bu API’ları açarsa, aralarında Tweetbot’un da bulunduğu Twitter istemcilerinde Etkileşimler sayfası görmeye başlarız.

İlgili – App Store (Tweetbot iPhone)
İlgili – App Store (Tweetbot iPad)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER