Teknoloji

iPhone tek elle kullanım için özel klavyeye sahipmiş

iphone tek elle kullanım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone tek elle kullanım“Phablet” olarak da adlandırılan büyük ekranlı akıllı telefonlar videoları izlemek, internette gezinmek gibi işler için mükemmel görünüyor. Buna rağmen söz konusu tek elle kullanıp yazı yazmak olduğunda, bu işler çok acı verici hâle gelebiliyor. Bazı cihaz üreticileri cihazlarına ekledikleri tek elle kullanılabilir klavyelerle soruna çözüm bulmaya çalışıyor. Apple iPhone’un Plus modelleri için şimdiye kadar böyle bir hamle yapmadı. Ancak bu, düşünmediği anlamına gelmiyor. iPhone tek elle kullanma modu bir sır olarak iOS’in kodlarında yer alıyormuş.

Steve Troughton-Smith adlı, geliştirici camiasında bilinen geliştiricilerden bir tanesi, iOS klavyesinin bir tek elle kullanım modu barındırdığı öne sürdü. Bu mod etkinleştirildiğinde klavye telefonun bir kenarına kayıyor, böylelikle yazı yazmak da daha kolay hâle geliyor. Klavye sağ veya sol kenara itilebiliyor, parmağı klavye üzerinde kenara doğru sürüklediğinizde etkinleştiriliyor. Troughton-Smith bu klavyenin iOS 8’den bu yana işletim sisteminde yer aldığını iddia ediyor.

Bir kenara doğru itildiğinde iOS kalan boşluğu kes, kopyala ve yapıştır butonlarıyla dolduruyor.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/788869300283146240

iPhone tek elle kullanım klavyesi için jailbreak gerekiyor

Ne yazık ki, bu klavye iOS’te resmi olarak desteklenmiyor. Yani iPhone 6 Plus, 6s Plus veya 7 Plus sahipleri bu klavyeden yararlanamıyor. Bu özelliği kullanmak için telefonunuzu jailbreak etmeniz gerekiyor. Troughton-Smith, jailbreak ile iPhone tek elle kullanım klavyesini nasıl etkinleştirebileceğinizi de anlatıyor.

Her şey bu kadar basit görünürken, Apple’ın neden bu tek elle kullanım klavyesini resmi olarak sunmadığı bilinmiyor. Özellikle de bu özellik iOS 8’den beri iOS’te yer alıyorsa… Büyük ekranlı iPhone kullananlar muhtemelen bu özelliği fazlasıyla severlerdi. Umarız Apple, bu özelliği en sonunda tüm kullanıcılar için açık hâle getirir.

İLGİLİ HABERLER