Manşetler

Video: Geçmişten bugüne tüm iPhone modelleri suya dayanıklılık testinde

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elektronik cihazların suyla temas etmemesi gerektiği pek çok kişi tarafından bilinen bir gerçek. Dayanıklı bilgisayarlar, kameralar ve birkaç telefon bu durumun istisnası olsa da, pek çok kişi telefonlarının suyla temas etmemesi için önemli çaba sarfediyor. Ancak bu durum, bazı teknoloji meraklılarının “suya dayanıklı olmayan” cihazların suda ne kadar çalışacağını görmek için değişik testler yapmalarını engellemiyor.

Elinde ilk günden bugüne piyasaya çıkmış olan neredeyse tüm iPhone modellerini bulunduran Zach Straley isimli teknoloji meraklısı, bu iPhone’ların hepsini bir kova suyun içine daldırdı. Straley, iPhone 2G’den iPhone 6s’e kadar uzanan 10 iPhone modelini suya sokmak için telefonları bir kesme tahtasının üstüne yapıştırdı.

iPhone’ları tahtaya yapıştırdıktan sonra altlarına modellerini belirten etiketler yerleştiren Straley, tüm telefonların kronometresini çalıştırdıktan sonra elindeki tahtayı kovanın içine bıraktı.

Suya giren iPhone modelleri içinde teslim bayrağını ilk çeken, tahmin edilebileceği üzere, iPhone 2G oldu. iPhone 2G’nin halefi iPhone 3G ise şaşırtıcı biçimde suya kendisinden yeni modellerin çoğundan daha fazla dayanıyor. Apple’ın en yeni akıllı telefonu iPhone 6s’in suya dayanıklılık süresinin oldukça kısa olması da testin bir diğer dikkat çekici sonucu olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER