İpucu

iPhone sıfırlama veya fabrika ayarlarına döndürme işlemi nasıl yapılır?

iphone sıfırlama fabrika ayarlarına döndürme

iPhone sıfırlama veya iPhone‘u fabrika ayarlarına döndürme işlemleri birçok akıllı telefon sahibinin bir şekilde yapmaya ihtiyaç duyduğu işlemlerden bir tanesidir. Bu makale yazısında iPhone sıfırlama işlemi nasıl yapılır sorusunun cevabı çeşitli başlıklar altında veriliyor.

Bazen iPhone’u fabrika ayarlarına döndürmek iyi sonuçlar verebilir. Belki düzgün biçimde çalışmayan akıllı telefonunuzu Apple Store veya yetkili bir Apple servisine götürmeden önce bu yolla yeniden düzgün işler hâle getirebilirsiniz. Belki de iPhone’unuzu satmaya karar verdiniz ve bunun öncesinde içerisindeki tüm içerikleri ve verileri temizlemek istiyorsunuz. Nedeni ne olursa olsun, iPhone’u fabrika ayarlarına döndürme işlemi yaptığınızda, tüm içerikler, ayarlarınız ve tercihleriniz cihazınızdan kalıcı biçimde kaldırılır. Bu nedenle iPhone sıfırlama işlemi yapmadan önce bir yedekleme işlemi yapmak yerinde olacaktır.

iPhone sıfırlama işlemi nasıl yapılır?

iPhone sıfırlama işlemi için izleyebileceğiniz iki yol var. Bunlardan bir tanesi iPhone’daki Ayarlar uygulaması üzerinden gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra iPhone’unuzu bir USB kablosuyla bilgisayara bağlayıp iTunes veya yeni Mac’lerde Finder üzerinden sıfırlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak en pratiği ve hızlısı, cihaz üzerinden doğrudan sıfırlama işlemi yapmaktır. Bu nedenle bu işlemin adımlarını paylaşıyoruz.

Ayarlar üzerinden iPhone sıfırlama işlemi nasıl yapılır?

  1. iPhone’da Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Genel‘e girin.
  3. Aşağı doğru kaydırarak iPhone’u Aktar veya Sıfırla‘yı seçin.
  4. iPhone’u tamamen sıfırlamak için Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil‘i tıklatın.

Bundan sonra, sıfırlama işleminin Apple Kimliğinizin oturumunu kapatacağını ve kişisel verilerinizi (uygulamalarınız, Apple Cüzdan bilgileriniz, eSIM ve daha fazlası dahil) kaldıracağını söyleyen bir uyarı ekranı gösterilir. Devam et’e tıklatın ve ardından Apple kimliği şifrenizi girin. Bu noktada, telefonunuz fabrika ayarlarına döndürme işlemine başlayacaktır.

Hangi iPhone modellerini fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz?

Tüm iPhone modelleri, kişisel verilerinizin açığa çıkmasından korkmadan satabilmeniz, takas edebilmeniz veya başkasına verebilmeniz için tamamen sıfırlanabilme özelliğine sahiptir.

iPhone’u fabrika ayarlarına döndürme veya sıfırlama işleminden sonra ne olur?

iPhone’unuz tamamen yeni bir cihaz gibi açılır ve kurulum işlemlerine yeniden başlanabilir hâle gelir. Apple Kimliği veya herhangi bir kişisel bilgi, veri veya içerik cihazda kalmamış olur. 

İLGİLİ HABERLER