Teknoloji

iPhone SE Plus için oklar nisan ayının sonunu işaret ediyor

iphone se plus 2022

Apple’ın 2022 model iPhone SE’yi iPhone SE Plus ismiyle çıkaracağı iddiası kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu iddiayı dile getiren Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları CEO’su Ross Young, telefonla ilgili yeni bir bilgi ve öngörü daha paylaştı.

Young’ın verdiği bilgiye göre, yeni iPhone SE için ekran panellerinin üretimi bu ay itibarıyla başladı. Bu da Apple’ın akıllı telefonu nisan ayının sonlarında veya mayıs ayının başında tanıtabileceği anlamına geliyor. Telefonun satışının da aynı tarihlerde başlayabileceği belirtiliyor.

Şimdiye kadarki sızıntılara göre, yeni iPhone SE’nin tasarımı 2020’de çıkan modelle aynı olacak. Bu da telefonun 4.7 inç LCD ekran ve Touch ID parmak izi tarayıcısına sahip olacağı anlamına geliyor. Apple’ın yeni iPhone SE’deki odak noktasının 5G desteği olmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

2020 model iPhone SE’nin kalbinde Apple’ın A13 Bionic işlemcisi bulunuyor. Bu işlemcide 4G modem mevcut. Yeni iPhone SE’nin ise iPhone 13 serisinde de kullanılan A15 Bionic işlemci ve 5G uyumlu Snapdragon X60 modemle gelmesi bekleniyor.

Apple’ın iPhone SE Plus ile birlikte yeni iPad Air’i de tanıtacağı söyleniyor. Tabletin de A15 Bionic işlemci taşıması öngörülüyor. iPhone 13 serisine olan ilgiyi de göz önüne alınca A15 Bionic’i üreten TSMC’yi oldukça zorlu bir dönemin beklediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER