Manşetler

iPhone SE tanıtıldı: 4 inç ekran, A9 işlemci

türk telekom iphone se

iphone se

iPhone SE uzun zaman süren dedikoduların ardından nihayet resmiyet kazandı. 4 inç ekranlı telefon kullanıcılara iPhone 6s veya iPhone 6s Plus’a göre daha uygun fiyatlardan iPhone sahibi olma fırsatı veriyor.

iPhone SE tasarım anlamında iPhone 5S’ten farklı görünmüyor. Daha önceki renk seçeneklerine ek olarak bir de roze altın renk seçeneğini görüyoruz. Ayrıca iPhone SE, pürüzsüz bir yüzey elde etmek için kum püskürtme yöntemiyle işlenmiş alüminyumdan üretilen yüzeyi, mat kesimli kenarları, gövde renkleriyle uyumlu yeni paslanmaz çelik Apple logosu ve muhteşem dört inç Retina ekranı ile kullanıcıların eline rahatça uyacak şekilde tasarlandı.

iPhone SE’de 64-bit A9 işlemci ve M9 yardımcı hareket işlemcisi bulunuyor. Böylelikle performans bakımından iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile eşdeğer seviyelere çıkabiliyor. NFC modülü barındıran yeni iPhone böylelikle destekleyen ülkelerde Apple Pay ile alışveriş yapma fırsatı da sunacak. Eller serbest şekilde Siri kullanım özelliği de tıpkı iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta olduğu gibi, Apple’ın deyimiyle “şimdiye kadarki en güçlü 4 inç iPhone”da bulunuyor. Bunun yanı sıra daha hızlı LTE ve Wi-Fi donanımları, yeni mikrofonlar da iPhone SE özellikleri arasında yer buluyor.

iphone se

Kamera tarafında iPhone 6S’teki gibi 12 megapiksel kamera ve 4K video kayıt desteği gibi özellikleri barındırdığını görüyoruz. Ayrıca dual-tone flaş ve Live Photos özelliği de yeni 4 inç iPhone’un kamera özellikleri arasında bulunuyor. 63 megapiksele kadar çözünürlüğe sahip panoramik fotoğraflar çekme imkanı da arkadaki iSight kameranın özellikleri arasında bulunuyor. Ayrıca saniyede 60 kare hızında 1080p video kaydı ve 240 kare hızında 720p ağır çekim video kaydı da iPhone 6s’te olduğu gibi bu telefonda da mevcut. Öndeki 5 megapiksel FaceTime HD kamera da Retina flaş özelliğini barındırıyor.

Apple Türkiye’den gelen açıklamaya göre, iPhone SE?nin 16 GB ve 64 GB modelleri Apple Store, Apple.com.tr, Apple Yetkili Satıcıları ve belirli iletişim operatörlerinde KDV dahil 1999 TL’den başlayan fiyatlarla sunulacak. Aynı açıklamada iPhone SE’nin nisan ayı başında Türkiye’ye geleceği belirtiliyor. Ayrıca siyah ve gece mavisi renk seçeneklerine sahip Apple tasarımı deri kılıflar KDV dahil 139 TL’ye satışa sunulacak. Renk uyumlu metalik yüzeyli Lightning Dock?lar ise KDV dahil 179 TL’ye Apple Store’lardan ve Apple.com.tr üzerinden satın alınabilecek.

Apple yeni iPhone SE ile birlikte hem kullanıcılara daha uygun fiyata edinebilecekleri bir iPhone modeli sunacak, hem de daha küçük akıllı telefon isteyenlere daha büyük ekranlı akıllı telefonlarında sunduğu deneyimi getirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER