Teknoloji

iPhone SE’de Haptic Touch ile ilgili şaşırtıcı detay

iphone se product red

Geçtiğimiz cuma günü itibarıyla yurt dışında satışa sunulan yeni iPhone SE‘de bir özelliğin eksik olduğu ortaya çıktı. Diğer son model iPhone’lardan farklı olarak “Haptic Touch” olarak adlandırılan, ekrana hafifçe bastırarak kilit ekranında veya bildirim tepsisinde zenginleştirilmiş içeriği gösterme özelliği bulunmuyor.

Aslında daha büyük görseller, e-posta iletilerini uygulamayı açmadan arşivleme gibi işleri yerine getirmeyi sağlayan tuşlar gibi zengin içerikleri kilit ekranı bildirimlerini sola sürükledikten sonra “Görüntüle” seçeneğine tıklatarak görmek mümkün oluyor. Yani söz konusu görüntüleme işlevi tamamen ortadan kaldırılmamış. Ayrıca Haptic Touch telefonun kilitli olmadığı durumda ekranın üst kısmından erişilen bildirimlerde hâlâ çalışmayı sürdürüyor.

Bu farklı davranış iPhone SE’yi diğer iPhone modellerinden ayıran önemli bir nokta olarak nitelendirilebilir. Eğer Haptic Touch yöntemine alıştıysanız, bu fark kullanıcı deneyimine de dikkate değer etkide bulunacak demektir. Bu tür çalışmanın herhangi bir teknik açıklaması yok gibi görünüyor. TechCrunch yazarı Matthew Panzarino’nun belirttiğine göre, bu durum bir hata değil ve planlandığı gibi çalışıyor.

Haptic Touch olarak adlandırılan titreşimli geri bildirim sunan uzun bastırmalar veya 3D Touch ile ilgili hafifçe bastırmalar 2015’te çıkan iPhone 6s’ten bu yana iPhone’larda bildirimleri genişletmek için kullanılıyor. iPhone SE’nin selefi iPhone 8’de 3D Touch mevcuttu. Ancak şu anda Apple tarafından resmi satışı yapılan hiçbir iPhone modelinde bu ekran özelliği bulunmuyor. Yine de, iPhone SE’de Haptic Touch özelliğinin diğer iPhone’lardan farklı şekilde çalışmasını biraz şaşırtıcı bulduğumuzu söylememiz gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER