Teknoloji

iPhone SE Android kullanıcıları için cazip olacak

iphone se android

Apple’ın iPhone SE satışlarında amiral gemisi iPhone telefonlarında olduğu gibi çok yüksek seviyelere ulaşması beklenmemekle birlikte, bu cihazın özellikle Android kitlesinden bir kısım kullanıcıyı iPhone tarafına çekebileceği düşünülüyor. Slice Intelligence adlı şirket tarafından yapılan bir araştırma, iPhone 6s çıktığında var olandan daha fazla sayıda Android kullanıcısının iPhone SE’ye geçmeye hazır olduğunu gösteriyor.

Slice Intelligence tarafından paylaşılan ilgk bilgilere göre, iPhone SE Apple’ın iPhone müşteri kitlesini daha da büyütmesine katkıda bulunacak. Muhtemel iPhone SE sahiplerinin sadece yüzde 35’i son iki yıl içinde bir iPhone’u internet üzerinden satın almış ve bunların yüzde 16’sı daha önce Android kullanıcısıymış. Karşılaştırma yapıldığında iPhone 6s kullanıcılarının yüzde 49’luk bir kısmı bir önceki iPhone’dan yükseltme yapan kullanıcılardan oluşuyordu ve yüzde 10’luk bir kesim ise son iki yıl içinde bir Android cihazıyla değişim yapan kullanıcılardan oluşuyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone SE, iPhone 5s ve iPhone 5c karşı karşıya

Slice’a göre ilk haftasonu gerçekleşen iPhone SE satışları iPhone 6s için gerçekleşen ilk 3 gün satışlarına göre yüzde 94 oranında daha düşük olabilir. Ne var ki, iPhone SE’nin orta üst segment bir iPhone olduğunu düşünecek olursak bunu makul karşılayabiliriz. Bu yeni 4 inç ekranlı telefon özellikle aynı büyüklükte yeni bir model bekleyen iPhone SE kullanıcıları için cazip olacaktır. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus kullanıcıları ise daha çok önümüzdeki sonbaharda çıkacak yeni iPhone’u, nam-ı diğer iPhone 7’yi bekliyor olmalı.

İLGİLİ HABERLER