Teknoloji

Apple’ın 5G destekli ilk iPhone SE modeli için yeni bir tanıtım tarihi iddiası

iphone se 2022

Bloomberg muhabiri Mark Gurman, Apple söylentileri için genellikle güvenilir bir kaynak olarak bilinir. Bu nedenle şirketin 5G özellikli ve düşük maliyetli yeni iPhone SE’yi ve yeni işlemci ve hücresel modeller için 5G desteği ekleyen yenilenmiş bir iPad’i tanıtmak için 8 Mart günü bir bahar etkinliği için hedeflediğini söylediğinde dikkate almak gerekiyor.

iPhone 13’ün piyasaya sürülmesinden bu yana iPhone SE için bir güncellemenin geleceği söylentileri ortalıkta dolaşıyordu. Şimdi Bloomberg, 4.7 inç ekrana sahip mevcut modele benzer bir kasa içinde, daha hızlı bir çip ve geliştirilmiş kameralar görmeyi beklememiz gerektiğini söylüyor.

Mevcut iPhone SE modeli 2020’de piyasaya sürüldü. Şu anda Türkiye’de 7799 TL fiyat etiketiyle satılıyor ve satın alınabilecek en uygun fiyatlı iPhone olma özelliğini taşıyor. Aynı fiyat seviyesinde, A15 CPU ve 5G donanımı ile bu ürün daha cazip hâle gelebilir. Touch ID’nin akıbeti hakkında bir bilgi yok, ancak bir tasarım değişikliği olmadan bu birimin değişmesi pek mümkün görünmüyor.

Gurman, Face ID kullanan iPhone’lar ve iPad’ler için de mart ayında yüz maskesi dostu yüz tanıma desteğine sahip yeni bir iOS sürümü bekleyebileceğimizi dile getiriyor. Beklenen iOS 15.4 ve iPadOS 15.4 yazılım güncellemeleri, yeni emojiler ile tek bir klavye ve fare kurulumunu birden çok Mac ve iPad’de çalışacak şekilde birbirine bağlayan, uzun süredir beklenen Evrensel Denetim özelliğini de getirecek.

Mac’ten bahsetmişken, Apple’ın özelleştirilmiş CPU teknolojisine sahip yeni bir model, aynı etkinlik dahilinde duyurulmasa bile, mart ayında çıkabilir. 2022’nin ilerleyen zamanlarında ise, yeni iMac ve Mac Pro masaüstü bilgisayarlar, yeniden tasarlanmış bir MacBook Air, güncellenmiş bir düşük kaliteli MacBook Pro, üç farklı Apple Watch, dört farklı iPhone 14 modeli ve yeni AirPods gibi yeni Apple ürünlerini görebiliriz. Sadece Apple markalı bir karma gerçeklik başlığı, diğer bir deyişle AR/VR cihazı beklemeyin. Onun çıkışı için en erken 2023 yılı işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER