Teknoloji

iPhone SE 4 maketi tasarımın iPhone 14’e benzeyeceğini gösteriyor

iphone se 4

Apple, iPhone SE serisinde eski iPhone’larının tasarımlarını yaşatıyor. İlk iPhone SE, iPhone 5s’in tasarımını geri getirmişti. Daha sonra çıkan modeller ise sırasıyla iPhone 6 ve iPhone 8’i temel almıştı. iPhone SE 4 olarak anılan en yeni modelin temelinde iPhone 14’ün bulunacağı, metal maket görsellerinin sızmasıyla ortaya çıktı.

Apple’ın ilk kez bir iPhone SE’de OLED ekrana yer vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu panellerin BOE tarafından üretileceği belirtiliyor. Ekranın üstündeki çentikte Face ID sistemi bulunacak. Akıllı telefon, iPhone 14 ile aynı kapasitede bir pille gelecek.

Kılıf üretimi için hazırlanan metal makete bakıldığında iPhone SE 4’ün 2022 çıkışlı selefinden daha modern olacağı görülüyor. 2022 model iPhone SE, Touch ID’nin kullanıldığı son iPhone olarak tarihe geçmişti. Apple artık iPad’lerde bile Touch ID yerine Face ID’yi tercih ediyor.

iPhone SE 4 tek arka kamerayla gelecek

Yeni iPhone SE’nin tasarımı iPhone 14’e benzeyecek olsa da, bu teknik özelliklerin bire bir örtüşeceği anlamına gelmiyor. Henüz detaylar netleşmese de, iPhone SE 4’ün tek bir arka kameraya sahip olması bekleniyor. iPhone 14’te ise çift arka kamera bulunuyor.

2022’de çıkan haberlerde iPhone SE 4’ün 2024’ten önce satışa sunulmayabileceği belirtilmişti. Ancak bu yılki haberler de telefonun çıkışının 2025’e ertelendiğini gösteriyor. Bu nedenle önümüzdeki dönemde yeni iPhone SE hakkında detayların sızması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER