Teknoloji

iPhone SE 4, iPhone 14’ün pilini devralacak

iphone se 4

Apple’ın en tutarlı, belki de en az heyecan verici, ama yine de vazgeçilmez ürünlerinden biri olan iPhone SE‘nin yeni modeli hakkında söylentiler giderek artıyor. 2024 ya da 2025 yılında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone SE 4 ile ilgili en son bilgiler, ürünün pili hakkında.

Tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo, 2023’te iPhone SE 4’ün gelişim süreci hakkında birkaç kez fikir değiştirdi ve son olarak ürünün “iPhone 14’e küçük bir modifikasyon” olarak geleceğini öne sürdü. MacRumors‘a konuşan anonim bir kaynağın paylaştığı bilgiler, Kuo’nun önceki açıklamalarıyla örtüşüyor. iPhone SE 4’ün, iPhone 14‘ten birçok özelliği alması ve özellikle batarya konusunda yenilikler içermesi bekleniyor.

Prototiplerin üretimi ve iç belgeler, iPhone SE 4’ün A2863 olarak belirtilen bir pil kullanacağını gösteriyor. Bu pil, iPhone 14’te kullanılanla aynı ve mevcut iPhone SE 3 bataryasına göre önemli bir kapasite artışı anlamına geliyor. iPhone SE 3’ün pili 2.018 mAh kapasiteliyken, iPhone 14’te 3.279 mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Daha yüksek kapasite ve yeni yonga seti, genel batarya ömrünü önemli ölçüde artırabilir.

Daha önceki söylentilere göre iPhone SE 4; Eylem düğmesi, USB-C portu ve iPhone 14’e oldukça benzer diğer özelliklerle gelmesi bekleniyor. Eğer 2024’ün sonlarına doğru ya da 2025’in başlarında piyasaya sürülürse, bu özellikler ve teknik özellikler, bütçe dostu bir modelde kullanılmak için yeterince eski olabilir.

Bu söylenti, Ming-Chi Kuo’nun daha önce paylaştığı bilgilerle uyumlu olduğu için, anonim ve doğrulanamaz kaynak doğasına rağmen muhtemel olarak değerlendiriliyor.

Mevcut iPhone SE, Touch ID özelliğine sahip son Apple akıllı telefon olarak biliniyor. Eğer söylentiler doğru çıkarsa, yeni tasarım, Face ID ve OLED ekran gibi özelliklerle 429 dolarlık cihaz için önemli bir yükseltme olacak.

Video: iPhone SE (2022) İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER