Teknoloji

iPhone SE 4 ile ilgili son dedikodular: USB-C, Face ID ve iPhone 14 tasarımı

iphone se 4

Apple’ın uygun fiyatlı iPhone modeli olan SE serisinin dördüncü nesli, yani iPhone SE 4, büyük bir güncelleme alacak gibi görünüyor. Aslında SE serisinin ilk kez iPhone 5C ile başladığını, zamanla iPhone SE’nin üç neslinin geldiğini biliyoruz. Şimdi ise, iPhone SE 4’ün büyük bir değişimle geleceği konuşuluyor.

Sızıntı kaynağı Unknownz21, iPhone SE 4’ün iPhone 14 tasarımına benzer bir yapıya sahip olacağını, yüz tanıma özelliği Face ID’yi, USB-C’yi ve Aksiyon Butonu’nu içereceğini belirtiyor. Arka kamera tek lensli bir yapıda olacak ve bu, iPhone 14’ün tasarımından tek farklı yönü olacak.

Apple, iPhone SE’nin fiyatını düşük tutabilmek için daha eski bir tasarım kullanmaya devam etti. Şu anda iPhone SE 3, iPhone 8 ile aynı tasarıma sahipken, iç donanım yükseltildi. Yeni iPhone SE 4’ün ise, daha yeni bir tasarım sunması bekleniyor. Bunun anlamı, Face ID’yi getirecek bir çentik ve iPhone 14 tasarımına benzeyen düz kenarlar olabilir.

Yeni modelin, gelecek Action Button ve USB-C gibi yeniliklere de sahip olabileceği iddia ediliyor. 15 serisindeki en iyi iPhone modellerine gelecek olan Dynamic Island ile çentiğin resmi olarak emekli olacağı düşünüldüğünde, iPhone SE 4’ün bu tasarımı benimsemesi mantıklı görünüyor.

iPhone 14 ile SE arasındaki tek önemli fark, arka kamera düzeni olacak gibi görünüyor. SE modelinin tek kamera düzenine bağlı kalması muhtemel. iPhone 14’ten nasıl ayrılacağı merak konusu. SE 4’ün daha eski bir çipe sahip olacağı, şu anda satılan tek iPhone olan LCD ekranlı SE’nin ise OLED’e geçebileceği de konuşuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER