Manşetler

Apple’ın yeni 4 inç iPhone’u iPhone SE adını taşıyabilir

iphone se

Apple iPhone 5S’in yenilenmiş versiyonu olarak karşımıza çıkması modelin adı konusunda kararını değiştirdi. Yeni modeli iPhone SE olarak adlandıracağı söyleniyor. 9to5Mac’in haberine göre, Apple yeni iPhone’un adından “5” rakamını düşürüyor ve tamamen harflerle ilerliyor.

Daha önce Apple’ın yeni telefonu iPhone 5SE olarak adlandıracağı söyleniyordu, böylelikle 5S’in özel bir sürümü olduğu anlaşılacaktı. Ancak 9to5Mac Apple’ın bu adın çok kafa karıştırıcı olabileceğine inandığını kaydetti. Ayrıca Apple muhtemelen iPhone 6 ve iPhone 6S’in bulunduğu bir ortamda “5” rakamını taşıyan bir modeli satmanın daha zor olacağını düşünmüş olmalı.

iPhone SE, büyük ihtimalle iPhone 5S’in daha iyi teknik özelliklere sahip bir versiyonu olacak. Telefonun iPhone 6S gibi A9 işlemci taşıyacağı, aynı zamanda iPhone 6’daki gibi iyileştirilmiş bir kamera, Apple Pay desteği için NFC ve Touch ID için parmak izi okuyucu barındıracağı söyleniyor.

Bunların yanı sıra telefonun gövdesinde de ufak tefek fiziksel değişiklikler yapılması bekleniyor. Bunlar arasında telefonun önünü kaplayan camın kenarlara doğru kavis yapması ve güç butonunun sağ kenara alınması da bulunuyor.

Apple’ın bu yeni telefonu 15 Martta, yeni Apple Watch kayışları ve daha küçük boyutlu iPad Pro ile tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER