Teknoloji

iPhone SE 4 ekranlarının büyük kısmını BOE üretecek

iphone 13 amerika iphone se 4

iPhone SE 4 büyük ihtimalle önümüzdeki yıl kullanıcılarla buluşacak. Ancak akıllı telefonla ilgili söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bunların en yenisi, iPhone SE 4’ün ekranıyla ilgili.

Sektörel kaynakların verdiği bilgiye göre, iPhone SE 4’te kullanılacak 6.1 inçlik OLED ekranların büyük kısmını BOE üretecek. Apple’ın düşük fiyat teklif etmesi nedeniyle Samsung’un yarıştan çekildiği söyleniyor.

Habere göre, Samsung 6.1 inçlik bir OLED paneli 30 dolara mal ediyor. Apple’ın bu ekran için sunduğu maksimum teklif ise 25 dolar. Üstelik aynı kaynak, fiyatın Çinli üreticilerin talep ettiğinden bile daha düşük olduğunu öne sürüyor.

iPhone SE 4 için Tiemma da panel üretebilir

Samsung’un yarıştan çekilmesiyle birlikte geriye aday olarak sadece BOE ve Tiemma kalmış gibi görünüyor. BOE’nin 2024 model iPhone SE için verilen panel siparişlerinin tamamını ya da çok büyük bir kısmını alması bekleniyor.

Kaynakların verdiği bilgiler, Samsung’un zaten süreç konusunda pek fazla istekli olmadığını ve Apple’ın daha düşük fiyat talebinin de şirketi çekilme kararı almaya ittiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER