Teknoloji

Apple iPhone SE 4’ü geçmiş modellerden daha yüksek fiyatla satışa sunacak

iphone se 2022 inceleme iPhone SE 4

iPhone SE 4 büyük ihtimalle önümüzdeki yıl kullanıcıların karşısına çıkacak. X’te yapılan bir duyumcu paylaşımına göre, akıllı telefon selefine kıyasla daha yüksek bir fiyatla satışa sunulacak.

Apple en son uygun fiyatlı iPhone’unu ABD’de 429 dolar karşılığında piyasaya sürmüştü. iPhone SE 4’ün ABD’deki başlangıç fiyatının ise 499 dolar olacağı söyleniyor. Bunun küresel ölçekte bir fiyat artışı geldiğini belirtmekte fayda var.

Bu iddianın henüz kanıtlarla desteklenmeyen bir dedikodudan ibaret olduğunun altını çizelim. Ancak planlanan fiyat artışının yüzde 10’un üstünde olması dikkat çekiyor. Yine de, 2025’e kadar tüm planların değişebileceğini unutmamak gerekiyor.

iPhone SE 4 neden daha yüksek bir fiyatla satışa sunulacak?

Yeni iPhone SE’nin iPhone 14’e benzer bir tasarıma ve Face ID teknolojisine sahip olması bekleniyor. Bunlar da iddia edilen fiyat artışının olası nedenleri arasında öne çıkıyor. Buna ek olarak, mevcut en yeni iPhone SE de 2022’de piyasaya çıkmıştı. Aradan geçen dönemde küresel ekonomide yaşananlar itibarıyla fiyat artışının kulağa pek şaşırtıcı gelmediği de söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER