Teknoloji

iPhone SE 3’ün tanıtımı için ilkbahar iddiası

iphone se plus 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, en uygun fiyatlı iPhone’unun yeni versiyonunu geleneksel ilkbahar etkinliğinde çıkarabilir. Bloomberg’den Mark Gurman en yeni bülteninde iPhone SE 3 olarak da anılan üçüncü nesil iPhone SE’nin mart veya nisan ayında sanal bir etkinlikte tanıtılabileceğini belirtti.

Gurman, yeni iPhone SE’nin tasarım bakımından iPhone 8’e benzeyeceği iddiasını bir kez daha dile getirirken; yeni nesil işlemciyle 5G desteği sunulacağını da belirtiyor. Apple’ın geçmiş uygulamaları, bu işlemcinin iPhone 13 serisinde kullanılan A15 olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Apple’ın yeni nesil iPhone SE’de tam ekran tasarımına geçiş yapabileceğine dair iddialar gündeme gelmişti. Ancak son zamanlarda çıkan haberler, bu iddiayı yalanlar nitelikte. Bunun iPhone SE’yi modern bir tasarımla bekleyenleri üzeceği söylenebilir.

Mevcut bilgilere göre, iPhone SE 3 kalın çerçeveli bir ekran ve Touch ID parmak izi tarayıcısıyla gelecek. Apple’ın bu tercihlerinde iPhone SE’nin fiyatını artırmama isteği önemli bir rol oynuyor gibi görünüyor. Şirketin 5G desteğinin getireceği ekstra maliyeti, tasarımın maliyetini düşük tutarak telafi etmeyi istediği düşünülüyor.

iPhone SE 3’le ilgili öngörülerin doğru olup olmadığını görmek için birkaç ay daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER