Teknoloji

iPhone SE 3 eskisinden daha yüksek kapasiteli bir pile sahip

iphone se 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, dün akşamki Mart etkinliğinde iPhone SE 3 modelini tanıttı. Bu yeni akıllı telefon ve 6 GHz altı 5G desteği ve bir A15 Bionic işlemci de dahil olmak üzere günümüzün beklentilerine uygun bazı güncellemelerle geliyor. Bununla birlikte Apple, üçüncü nesil iPhone SE ile pil ömrünü artırdığını belirtiyor. The Verge sitesi, bunun temel nedeninin artan pil kapasitesi olduğunu öne sürüyor.

Apple pil kapasite değerini paylaşmadı, bu yüzden cihazın gerçekten ne kadar pile sahip olduğunu görmek için söküm işlemlerini beklememiz gerekecek. Ancak yeni SE’nin teknik özellikler sayfasını selefiyle karşılaştırdığımızda, bazı ilerlemelerin kaydedildiği görülüyor.

iphone se 3 pil
iPhone SE 3 pil süresi değerleri

Üçüncü nesil SE için Apple, 15 saate kadar video oynatma, 10 saate kadar video oynatma ve 50 saate kadar ses oynatma vadediyor. Eski SE ise 13 saate kadar video oynatımı, sekiz saate kadar video oynatımı ve 40 saate kadar ses oynatımı gibi imkanları sunuyor.

Ayrıca Apple, iPhone 13 serisine daha büyük kapasiteli piller yerleştirerek pil ömrü konusunda iyi kazanımlar elde etmişti. Bu nedenle şirketin bu hamleyi yeni iPhone SE ile tekrarladığını görmek şaşırtmıyor. Yine de, iPhone 13 modellerinden birini satın alarak daha iyi pil ömrü elde edeceğinizi belirtmemiz gerekiyor. Tabii ki, daha fazla ödeme yapma karşılığında…

iphone se 3 pil
Üç iPhone modelinin pil ömrü değerlerinin karşılaştırması

iPhone 13 serisinin en düşük kapasiteli piline sahip olan mini, 17 saate kadar video oynatımı, 13 saate kadar video oynatımı ve 55 saate kadar ses oynatımı elde ediyor. SE’nin aynı çipi barındırmasına, fiziksel olarak daha büyük bir cihaz olmasına ve pil tüketimi yüksek mmWave 5G’yi desteklememesine rağmen; bu değerlerin hepsi iPhone 13 mini için daha yüksektir. Bu arada Apple, ikinci nesil iPhone SE’den üçüncüye geçişte boyutları aynı tuttu. Eğer telefonu biraz daha kalın yapmaya karar vermiş olsaydı, pil ömrünü daha da yukarı çıkarabilirdi.

İLGİLİ HABERLER