Teknoloji

iPhone SE 3’ü bekleyenlere iyi haber

iphone se plus 2022

Apple 2022’nin ilk yarısında yeni bir telefonu gözler önüne çıkaracak gibi görünüyor. En azından son dedikodular bunu gösteriyor. İddiaya göre; Cupertino merkezli şirket iPhone SE 3 için test üretimine başladı. Bu da telefonun resmiyet kazanmasının çok uzak olmadığının işaretini veriyor.

Bir cihazın test üretiminin başlamasının ardından geniş ölçekli üretiminin başlaması pek zaman almıyor. İddiayı gündeme getiren MyDrivers sitesine konuşan tedarik zinciri kaynakları, iPhone SE 3’ün 2022’nin ilk çeyreğinde duyurulmasını bekliyor. Telefonun mart ayının sonları itibarıyla satışa sunulacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Haberde yeni iPhone SE’nin büyük tasarım değişikliklerinden geçmeyeceği bilgisi de veriliyor. Şirketin 2020 model iPhone SE’deki tasarımdan vazgeçmeyeceği söyleniyor. Bu da kullanıcıları yine 4.7 inç büyüklüğünde kalın çerçeveli bir ekranın ve Ana Ekran tuşuna entegre Touch ID parmak izi tarayıcısının beklediği anlamına geliyor.

Teknik kadroda ise ciddi bir değişimin yaşanması bekliyor. Akıllı telefonun kalbinde Apple’ın iPhone 13 serisinde kullandığı A15 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Buna ek olarak, kamera tarafında da belirgin iyileştirmeler yapılacağı söyleniyor. 5G desteğiyle gelmesi beklenen telefonun ABD’de 399 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

iPhone SE 3 için üretim testlerine başlayan Apple, iPhone 13 serisini de Hindistan’da üretmek için hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER