Teknoloji

iPhone SE 3 etkinliği öncesinde çarpıcı anket sonucu

iphone se plus 2022

Apple 8 Mart’ta 2022’deki ilk etkinliğini gerçekleştirecek. Bu etkinlikte Apple’ın yeni Mac’ler ve beşinci nesil iPad Air’in yanı sıra iPhone SE 3 modelini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Etkinlik öncesinde gerçekleştirilen bir anket, Apple kullanıcılarının bu telefonu heyecanla beklediğini gösteriyor.

SellCell tarafından düzenlenen satın alma niyeti anketine 2500 iPhone sahibi katıldı. Gerçekleştirilen çalışma, katılımcıların yüzde 40’ının Apple’ın yeni telefonunu satın almayı planladığını gösteriyor.

Katılımcıların yüzde 24’ünün üçüncü nesil iPhone SE’yi ana cihaz olarak kullanmayı planladığı görülürken, yüzde 16’sı yeni iPhone SE’yi ikinci cihaz olarak kullanmayı veya hediye etmeyi planlıyor.

Takas seçeneğine en sıcak yaklaşan grubun iPhone 11 sahipleri olması da dikkat çeken bir diğer unsur oluyor. Ankete katılan iPhone 11 kullanıcılarının yüzde 11.5’i telefonlarını yeni iPhone SE ile değiştirmeyi planlıyor.

iphone se 3iPhone SE 3’ü potansiyel kullanıcıların gözünde cazip kılan nedenlerin başında düşük fiyat geliyor. Katılımcıların yüzde 29.5’i düşük fiyatın tercihlerinde birinci faktör olduğunu belirtti. Diğer seçenekler şu şekilde sıralanıyor: Eski telefonu daha iyi bir cihazla değiştirmek (yüzde 25.4), 5G desteği (yüzde 15.2), kompakt tasarım (yüzde 11.3) ve Touch ID butonunun varlığı (yüzde 6.3).

iPhone SE 3’ü satın almayı planlamayanların yüzde 66.2’si mevcut cihazlarından memnun olduklarını belirtiyor. Yüzde 9.3’ü iPhone 14’ü beklediğini söylerken, yüzde 4.1’i telefonu çok küçük buluyor. Yüzde 3’lük kesim ise telefonu yeterince “üst sınıf” bulmuyor.”

Birkaç ay önce bir analizde Apple’ın yeni iPhone SE’de 5G desteği sunarak 1 milyar Android kullanıcısını kendi saflarına çekebileceği belirtilmişti. Bu nesilde Apple’ın iPhone SE tasarımını değiştirmesi beklenmiyor. Ancak 5G desteği, A15 Bionic işlemci ve uygun fiyat etiketinin potansiyel kullanıcıları etkilemek için yeterli olabileceği söyleniyor.

Söylentilere göre, iPhone SE 3 Apple’ın ürün portföyündeki son tek iPhone olacak. Apple’ın iPhone 14 serisinde mini modele yer vermeyeceği ve bunun yerine iPhone 14 Max modelini kullanıcıların karşısına çıkaracağı söyleniyor. Bu söylentilerin doğru olup olmadığını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor. iPhone SE 3’ün tanıtılmasının ardından bu anketteki sonuçlarda bazı küçük değişikliklerin olabileceğini belirtmekte de fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER