Teknoloji

Apple 2023’te iPhone SE’de radikal bir tasarım değişikliğine gidebilir

iphone se 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, 2017’de çentikli ekrana sahip iPhone X’u çıkarmasından bu yana tasarım dilinde bir değişiklik yapmış değil. Bu tasarım dilinin tek istisnası ise eski görünüme sadık kalmaya devam eden iPhone SE serisi. Ancak bundan bir süre önce Apple’ın 2022’den itibaren bazı iPhone modellerinde delikli ekran tasarımına geçiş yapabileceği belirtilmişti. DisplaySearch’ün Ross Young imzasıyla yayınlanan analize göre, 2023 model iPhone SE daha büyük ve kamera delikli bir ekran ile gelebilir.

Ross, Twitter’da yaptığı paylaşımında 2023 model iPhone SE’de 6.1 inç büyüklüğünde kamera delikli bir ekranın bulunacağını belirtti. 2020’de çıkan en güncel iPhone SE 4.7 inç büyüklüğünde ve çerçeveleri oldukça kalın bir ekrana sahip. Ross, 2022’de çıkacak iPhone SE’de de mevcut tasarımın korunmasını öngörüyor.

Kamera delikli bir ekran tasarımına geçmek, Apple açısından mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Çentiğin bulunmaması, şirketin bu telefona Face ID yerleştirmeyeceği anlamına geliyor. Face ID’den vazgeçerek maliyeti aşağıya çeken Apple’ın biyometrik doğrulamayı ekrana entegre parmak izi tarayıcısıyla sağlanması bekleniyor. Bunun şirketin yol haritasında olduğu daha önce söylenmişti.

iphone se 2023iPhone SE 2023, Face ID’nin bulunmadığı bir senaryoda “uygun fiyatlı olma” iddiasını daha kolay koruyabilir. Apple’ın bir taraftan da 6 inçten daha büyük ekranlı “iPhone SE Plus” isimli bir telefon çıkarabileceği söylense de, bu cihazın da 2021’de gelmesi beklenmiyor. iPhone SE serisinin değişiminin önümüzdeki dönemde ilgiyle izleneceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER