Teknoloji

2022 model iPhone SE’nin fiyatı için yeni iddia

iphone se plus 2022

2022 model iPhone SE hakkındaki haberler birkaç aydır etrafta dolaşıyor. Apple’dan henüz resmi bir açıklama gelmese de, sızıntılar telefonun tanıtımının çok da uzak olmadığını gösteriyor.

91mobiles sitesinin haberine göre, yeni iPhone SE Hindistan’da resmi kurumların kayıtlarına girdi. Telefon A2595, A2783 ve A2784 model numaralarıyla kayıtlarda boy gösteriyor. Akıllı telefonun fiyatının 300 dolar civarında olacağı da iddialar arasında yer alıyor.

iPhone SE konusunda farklı iddialar gündeme gelmişti. Apple’ın iPhone SE 3 olarak adlandırılan modelin çıkışını 2023’e bırakacağı, bu yılki modele ise iPhone SE Plus adını vereceği söyleniyor. Dolayısıyla Hindistan’da kayıtlara giren cihazların iPhone SE Plus olma ihtimali öne çıkıyor.

2022 model iPhone SE’de 4.7 inç büyüklüğünde Retina HD LCD ekranın bulunması bekleniyor. Telefonda parmak izi tarayıcısını da barındıran ana ekran tuşunun varlığına da kesin gözüyle bakılıyor. Apple’ın bu modelin ardından LCD ekran ve ana ekran tuşuna elveda demesi muhtemel görünüyor.

2022 model iPhone SE, 5G desteğini de beraberinde getirecek Apple A15 işlemci taşıyacak. Bu işlemciye 3 GB RAM eşlik edecek. 12 megapiksel çözünürlüklü tek arka kamera da telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER