Teknoloji

iPhone SE 2021’in ilk yarısında yenilenmeyebilir

iphone se plus 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, uygun fiyatlı olarak tanımlanan 2020 model iPhone SE’yi geçtiğimiz nisan ayında tanıtmıştı. Bu akıllı telefonun 2021 versiyonu için ise şimdilik pek güçlü işaretler yok. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre, iPhone SE en azından 2021’in ilk yarısında yenilenmeyecek.

Kuo’nun bu öngörüsünün temelinde kamera lensi pazarına yönelik bir analiz bulunuyor. Apple’ın tedarikçilerinden dördünün iPhone 13 serisine bileşen sağlamak için sert bir rekabet içine girdiği söyleniyor. Bu durumun da 2021 model iPhone SE’nin hazırlık ve geliştirme süreçlerini etkileyebileceği belirtiliyor.

Kuo’ya göre; Apple’ın tedarikçilerinden Taiwan Genius Electronic Optical, elindeki siparişlerin bir kısmını Taiwan Largan Precision, Semco ve pazarın yeni oyuncularından Sunny Optical’a kaptırması ihtimaller arasında yer alıyor.

Haberde yeni iPhone SE’nin yılın ikinci yarısında çıkış ihtimali konusunda bilgi verilmiyor. Ancak Apple’ın yılın ikinci yarısını amiral gemisi cihazlara ayırdığı biliniyor. Dolayısıyla yeni iPhone SE ve iPhone 13 serisinin aynı anda tanıtılması pek muhtemel görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER