Manşetler

Video: iPhone SE (2020) Kutusundan Çıkıyor

Video: iPhone SE (2020) Kutusundan Çıkıyor

iPhone SE yıllar sonra geri döndü. Bu sefer farklı, ancak yine tanıdık bir tasarımla karşımıza çıktı. 5299 TL’lik başlangıç fiyatıyla Türkiye’de bugün satışa sunulan 2020 model iPhone SE elimize ulaştı. Çok yakında detaylı bir iPhone SE incelemesi yayında olacak. Ancak öncelikle bu Apple telefonunu kutusundan çıkarıyoruz. iPhone SE 2020 kutu açılımı videosu ile kutu içeriği ve ilk kurulum ile ilgili detayları aktarıyoruz. Ayrıca ilk yorumlar da videoda ve bu yazıda yer alıyor.

iPhone SE alıştığımız tarzda bir kutuda geliyor. Kutunun naylonunu herhangi bir bıçağa gerek duymadan çıkarıyoruz. Kapağı kolaylıkla kaldırdığımızda ise öncelikle bir zarf bizi karşılıyor. Elimizdeki iPhone SE siyah renkli olduğu için renksiz bir zarf. Ancak kırmızı renkli Product(RED) versiyonu tercih edenler farklı bir zarf göreceklerdir. Bu zarfın içinde hızlı başlangıç kılavuzu, SIM kart iğnesi, garanti belgesi ve bir çift Apple çıkartması var.

Daha sonra sıra iPhone SE’ye geliyor. Aradan epey zaman geçtiği için unuttuğumuz tasarımı yeniden hatırlıyoruz. Touch ID parmak izi okuyuculu Ana ekran düğmesi ve 16:9 ekran gibi unsurlarla tekrar karşılaşıyoruz. 2016 yılında ilk iPhone SE modelini gördüğümüzde, o zamanlar alıştığımız 4.7 inç ve 5.5 inç ekranlı iPhone’lara nazaran epey küçük görünmüştü. Yıllar sonra aynı hissi, bu sefer o zamanlar büyük diye nitelendirdiğimiz gövdeyle yaşıyoruz.

Kutunun içinden çıkanlara bakmaya devam edelim. iPhone 11’de de gördüğümüz klasik 5W şarj adaptörü telefonda mevcut. Bu arada iPhone SE de hızlı şarj desteğine sahip. Yani 18W, 30W gibi Apple’ın sunduğu şarj adaptörlerini de destekliyor. Ancak hızlı şarj desteği için ek kablo ve şarj adaptörü yatırımı yapmanız gerecektir. Lightning uçlu EarPods da kutuda mevcut. Ne var ki, diğer iPhone’larda görmediğimiz gibi, iPhone SE’nin kutusunda da 3.5mm-Lightning adaptörü bulunmuyor. Bunu ayrı olarak satın alabilir ve mevcut kulaklıklarınızı da kullanabilirsiniz. Son olarak USB-Lightning kablosu da mevcut.

Videoda görebileceğiniz gibi, iPhone SE’nin kurulum adımlarına yanına yaklaştırdığımız iPhone 11 Pro Max ile başladık. Eğer eski bir iPhone’dan geçiş yapacaksanız veya iPad’iniz varsa, aynısını yaparak Wi-Fi şifresi veya Apple Kimliği bilgilerini girme gibi adımlardan kurtulabilirsiniz. Sonrasında iCloud ve iTunes üzerinde tuttuğunuz yedekten cihazınızı geri yükleyebilir veya yepyeni bir telefon olarak kurabilirsiniz. Eğer bir Android telefondan geçiş yapacaksanız, onun için takip edeceğiniz bir seçenek de kurulum adımları arasında var.

iPhone SE ile Touch ID’yi yeniden hatırlıyoruz

Ve Touch ID… Parmak izi okuyucusu yüz maskesiyle dışarı çıktığımız bu zamanlarda daha pratik bir çözüm. Çünkü maske yüzümüzü kapattığı için Face ID de doğal olarak yüzü tanıyamıyor. Apple, iOS 13.5 güncellemesiyle Face ID’li iPhone’ların maskeyi algılamasını ve ekranın alt kenarından yukarı sürüklediğinizde doğrudan parola ekranının çıkmasını sağlayan bir özellik getirmişti. iPhone SE sahipleri parmak izlerini kullandıkları için böyle bir durumla karşılaşmayacaktır.

Video: iPhone SE (2020) Kutusundan Çıkıyor

Kurulumun son adımlarında Ekran Süresi, Siri, Koyu Mod gibi özelliklerin kısa tanıtımları ve ayarları var. Ve en sonunda iOS 13 ile, daha doğrusu iOS 13.4 ile yüklü iPhone SE ile karşılaşıyoruz. Bizim elimizdeki telefon böyle yüklü geldi, ancak daha sonra iOS 13.5 güncellemesini yaptık.

iPhone SE’de bir Apple akıllı telefonunda veya tabletinde görmeyi beklediğimiz birçok uygulama yüklü durumda. Pages, Numbers, Keynote, iMovie, GarageBand, Podcast’ler gibi uygulamaları yüklü görüyoruz. Bu uygulamaları veya Apple üretimi diğer yüklü uygulamaların büyük bir kısmını Ana ekrandan kaldırabilir veya yerlerini değiştirebilirsiniz.

Video: iPhone SE (2020) Kutusundan Çıkıyor

Uzun zaman sonra “kompakt” olarak nitelendirebileceğimiz bir telefonu kullanmak, yeniden eskiye bir dönüş yapmak ilginç olacak. Çok yakında yayınlayacağımız iPhone SE incelemesinde bu telefonun Apple A13 Bionic işlemcisi sayesinde sunduğu kullanım deneyimini, arkadaki 12 megapiksel tek kamera ile çekilen fotoğraf ve videolar hakkındaki görüşlerimizi ve daha fazlasını bulacaksınız. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER