Teknoloji

iPhone SE 2 sayesinde Apple satışlarda gaza basabilir

iphone se 2

Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, şirketin 2020’nin ilk üç aylık döneminde bir önceki yıla kıyasla yüzde 10 oranında daha fazla iPhone satmasını bekliyor. Kuo’ya göre, bu artışta iPhone 11’e olan talep ve aynı dönemde satışa çıkacak iPhone SE 2 önemli rol oynayacak.

Kuo’ya göre, Apple 2019’un son üç aylık döneminde ise 70-75 milyon yeni iPhone sevkiyatı gerçekleştirecek. Tecrübeli analist, tedarikte sıkıntı yaşanmaması durumunda bu sayının daha yukarıya çıkabileceğini de belirtti.

Kuo da Apple’ın beklenenin üstünde gelen talep nedeniyle iPhone 11 üretiminde kapasiteyi artırdığı bilgisini tekrarladı. Ancak tecrübeli analiste göre, iPhone satışlarındaki asıl artış 2020’nin ilk üç aylık döneminde gerçekleşecek.

Kuo, Apple’ın 2020 başlamadan önce 40 milyon iPhone 11 Pro ve Pro Max sevkiyatı gerçekleştirmesini öngörüyor. Tecrübeli analist, Apple’ın geçtiğimiz yıl aynı dönemde 43 milyon iPhone Xs ve Xs Max sevkiyatı yaptığını düşünüyor. Bu yılki düşüşün ise tedarikte yaşanan problemlerden kaynaklanabileceği ifade ediliyor. iPhone 11 Pro modelleri için bazı ülkelerde 2-3 haftalık teslim süresi öngörülüyor.

iPhone SE 2 2020’nin başlarında satışa sunulabilir

Ancak tecrübeli analist, iPhone 11’in geçtiğimiz yıl iPhone XR’ın sergilediği performansın üstüne çıkmasını bekliyor. Geçtiğimiz yılın son üç aylık döneminde Apple’ın iPhone XR sevkiyatı gerçekleştirdiği söyleniyor. iPhone 11’in ise 37-40 milyonluk bir sevkiyat sayısına ulaşması öngörülüyor. Başlangıç fiyatlarının düşmesi aradaki farkın faktörlerinden biri olsa da, asıl önemli faktör olarak iPhone XR’ın 2018’in ekim ayının sonlarında satışa sunulması öne çıkıyor. iPhone 11 ise Pro ve Pro Max ile birlikte eylül ayında piyasaya sürülmüştü.

Kuo’ya göre, iPhone SE 2 2020’nin başlarında satışa sunulacak. Bunun da Apple’ın çeyrek sonuçlarına önemli bir katkı sağlaması öngörülüyor. iPhone SE 2’nin görsel bakımdan iPhone 8’e benzemesi, ancak A13 işlemci gibi yenilenen parçalar barındırması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER