Teknoloji

iPhone SE 2’yi önümüzdeki ilkbaharda görebiliriz

iphone se

iphone se 2iPhone SE, büyük boyut ve yüksek fiyat olmadan iyi bir performans bekleyen Apple fanatikleri için memnuniyet verici bir sürpriz olmuştu. Ancak ortada bir soru işareti var; acaba Apple bu daha düşük fiyatlı ve küçük ekranlı telefon serisini devam ettirecek mi?

Focus Taiwan‘ın CNA’ya konuşan yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, 2018’in ilk çeyreğinde güncellenmiş bir iPhone SE 2 modeliyle tanışacağız.

Kaynakların belirttiğine göre, iPhone SE 2’nin üretimi Hindistan’da, Wistron adlı bir şirket tarafından gerçekleştirilecek. Söylentilere göre, Wistron şu sıralar gelecek nesil iPhone SE’nin ülkede üretilmesi için üretim altyapısını büyütme süreciyle uğraşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
iPhone SE İncelemesi

Bu arada, Wistron’un ürettiği iPhone SE 2’leri öncelikle Hindistan içine sevk etmeye başlayacak. Daha sonra telefonun dünya çapında piyasaya çıkması bekleniyor.

iPhone SE 2’nin dedikodusu yapılan teknik özelliklerine göz gezdirdiğimizde, Tekz24‘ün konuyla ilgili haberine göre, telefonun iOS 11 ile çalışacağı ve dört çekirdekli A10 işlemci barındıracağını görüyoruz.

Mevcut iPhone SE modelinde, iPhone 6s’te de kullanılan A9 yongası bulunuyor. A10 yongası iPhone SE’yi performans açısından mevcut iPhone 7’nin seviyesine çıkarmış olacak.

Depolama alanı tarafında ise, iPhone SE2’nin 32 GB ya da 128 GB seçenekleriyle geleceği söyleniyor. Böylelikle Apple’ın mevcut iPhone SE modelinde yaptığı fiyatı aynı tutup depolama alanını artırma hamlesi yeni modelle de karşılanmış olacak.

Dedikodusu yapılan diğer özellikler arasında 12 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera da bulunuyor.

Yukarıdaki bilgilere biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Çünkü Tekz24 sitesi güvenilirlik bakımından pek fazla öne çıkmış bir site değil. Adını ilk kez duyduğumuzu söylemeliyiz.

iPhone 8 ile ilgili dedikodular ve bu telefonun epey pahalı olacağına dair söylentiler epey arttı. Apple, iPhone deneyimi yaşamak isteyen, ancak bütçesi kısıtlı olan kullanıcıları iPhone SE 2 gibi makul bir modelle kendi ekosisteminde tutmayı başarabilir. Ancak yeni bir küçük ekranlı iPhone isteyenlerin, önümüzdeki ilkbahara kadar beklemesi gerekecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER