Teknoloji

iPhone SE 2 iki farklı modelle gelebilir

iphone se 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın 2020’de portföyüne giriş segmentinde konumlanacak, kompakt bir seçenek ekleyeceğine dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. iPhone SE 2 adıyla anılan telefonun 2020’nin ilkbahar aylarında tanıtılması bekleniyor.

iPhone SE 2’nin gelişi çok uzak görünmese de; Tayvanlı tedarik zincirlerinden gelen haberler, başka bir durumu işaret ediyor. İddialara göre, Apple kullanıcıların karşısına iki farklı model çıkaracak. Cupertino merkezli şirketin bu telefonlarda LCD paneli tercih edeceği belirtilirken, cihazların iPhone 9 adıyla resmiyet kazanacağı iddia ediliyor. Bu iddia geçtiğimiz ay da gündeme gelmişti.

Apple, iPhone 8 ve X’u bir arada tanıtmış ve daha sonrasında da iPhone 11’e geçiş yaparak 9 rakamını atlamıştı. Dolayısıyla şirketin iPhone 9’a geri dönme ihtimaline pek fazla şaşırmamak gerekiyor.

Ancak 9to5Mac sitesinde yer alan bir haberde, başka bir ihtimalle daha dikkat çekiliyor. Haberde iki farklı LCD ekran paneli siparişinin daha önce planlanan ekran boyutunda bir değişiklik anlamına gelebileceği de belirtiliyor. Ancak Apple’ın geçmişte telefonlarının Plus versiyonlarını çıkarması, benzer bir yaklaşımın iPhone 9’da uygulanmasının sürpriz olmayacağı anlamına geliyor.

iPhone SE 2 için pahalı özelliklerden vazgeçilecek

Yine de, Apple’ın tek bir modelle tüm stratejik süreci daha basit tutmayı seçmesi muhtemel görünüyor. Şirketin bu modelde True Tone ekran ve Face ID gibi pahalı özelliklerden vazgeçerek fiyatı aşağıya çekmesi bekleniyor.

iPhone SE 2 veya iPhone 9 hakkındaki dedikodular önümüzdeki ilkbahara kadar gündemde yer tutacak gibi görünüyor. Bu süreçte Apple’ın planlarının biraz daha netleşmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER