Teknoloji

iPhone SE 2’nin fiyatı ve özellikleri hakkında yeni öngörüler

iphone se 2

iPhone SE 2 hakkındaki söylentiler iPhone 11 serisinin tanıtılmasının ardından iyiden iyiye artmıştı. Özellikle ünlü analist Ming-Chi Kuo, iPhone SE 2’ye dair dikkat çekici öngörüler paylaşıyor. Akıllı telefonun 2020’de tanıtılmasını bekleyen Kuo, tahminlerini biraz daha genişletmişe benziyor.

Kuo daha önceki tahminlerinde iPhone SE 2’nin iPhone SE’ye benzemeyeceğini belirtmişti. Akıllı telefonun iPhone 6 ve iPhone 6s’e benzer bir çizgide olabileceğini söyleyen Kuo, daha büyük bir ekran ve güncel bir boyutun ipucunu vermişti. Tecrübeli analist, Apple‘ın yeni iPhone SE’deki önceliğinin tasarımdan ziyade uygun fiyat olacağını belirtiyor.

Kuo’ya göre iPhone SE 2’nin kalbinde iPhone 11 serisinde de bulunan A13 işlemci yer alacak. Bu işlemciye 3 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB olarak sıralanıyor.

iPhone SE 2’nin geçmiş iPhone’larda bulunan bazı özellikleri ise pas geçmesi öngörülüyor. Orijinal iPhone SE, 3D Touch olmadan gelmişti. 3D Touch’tan vazgeçen Apple’ın yeni iPhone SE’de de bu özelliğe yer vermesi beklenmiyor.

iPhone SE 2 için sadece iki renk seçeneği sunulabilir

Apple’ın iPhone SE 2’de sadece uzay grisi ve gümüş renk seçeneklerini sunması da Kuo’nun tahminleri arasında bulunuyor. Altın ve roze altın seçeneklerinin ise bu modelde rafa kalkacağı söyleniyor. Şirketin Product RED promosyonu çerçevesinde kırmızıyı da renk seçenekleri arasına ekleyebileceği belirtiliyor.

Kuo’nun tahminine göre, iPhone SE 2 ABD’de 399 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Apple, orijinal iPhone SE’yi de ABD’de bu fiyat karşılığında satışa sunmuştu. iPhone SE 2’nin 2020’nin ilk çeyreğinde resmiyet kazanıp piyasaya sürülmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER