Teknoloji

iPhone satışları Apple’ın pil değişim programından olumsuz etkilenebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone satislariApple iPhone pillerinin değişim ücretini 319 TL’den 129 TL’ye indirmişti. Cupertino merkezli şirket bu hamleyle pil ömrünü uzatmak için telefonların işlemci gücünü azaltmasını telafi etmeyi amaçlamıştı. Ancak bu durum, yeni iPhone satışları konusunda şirketin aleyhine işleyebilir.

Barclays analistleri tarafından gerçekleştirilen analiz, pil fiyatlarındaki indirimin iPhone satışlarına olası etkisi konusunda fikir edinmeyi sağlıyor. Analist Mark Moskowitz, 519 milyon iPhone kullanıcısının indirimli biçimde telefonlarının pillerini değiştirebileceğine dikkat çekiyor. Bu sayı, aktif iPhone’ların yüzde 77’sine tekabül ediyor.

En basit senaryoda 519 milyon kişinin yüzde 10’unun pil değiştirme fırsatından yararlanacağını ve yüzde 30’luk bir grubun da bu yıl telefon yenilemeyeceğini belirten Moskowitz, bunun Apple’ın beklenenden 16 milyon daha az iPhone satmasıyla sonuçlanabileceğini ifade etti. Analist, satışlardaki düşüşün Apple’ın 2018 mali yılındaki gelirine de yüzde 4’lük bir düşüş olarak yansıyabileceğini sözlerine ekledi.

iPhone satışları Apple’ın finansal gücünün temelini oluşturuyor

Yüzde 4’lük bir düşüş Apple adına çok önemli görünmese de, sembolik bir önem taşıyor. iPhone satışları, şirketin mevcut finansal gücünün temelini oluşturuyor. Satışlarda yaşanacak düşüşün Apple ve yatırımcıları arasındaki ilişkiye olumsuz bir etki yapması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER