Teknoloji

Vietnamlı genci soyulmuş iPhone kablosu nedeniyle elektrik çarptı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Soyulmuş iPhone şarj kablosu genç bir kızın hayatına mal oldu. Yahoo News’te yer alan habere göre, 14 yaşındaki Vietnamlı bir genç kız, iPhone kablosu nedeniyle elektrik akımına kapıldı ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay Vietnam’ın başkenti Hanoi’nin Hoan Kiem bölgesinde meydana geldi. Olayı inceleyen yetkililer, Le Thi Xoan isimli genç kızın iPhone 6’sını şarj ettiği kablonun soyulmuş olduğunu belirtti.

Sürekli telefonunu başucuna koyarak uyuduğu söylenen genç kızın uykusu sırasında kabloya temas ettiği ve elektrik akımına kapıldığı düşünülüyor.

iphone sarj kablosu

Soyulan iPhone şarj kablosu orijinal gibi görünmüyor

Söz konusu iPhone şarj kablosu, hâli hazırda resmi makamlar tarafından inceleniyor. Kablonun orijinal mi yoksa taklit mi olduğu konusunda henüz bir bilgi verilmese de, İngiliz gazetesi Mirror tarafından yayınlanan bir fotoğraf kablonun orijinal olmadığını düşündürüyor. Fotoğraftaki kablo, iPhone’un 50 cm. uzunluğundaki orijinal kablosuna kıyasla daha kısa görünüyor. Söz konusu fotoğrafta genç kızın iPhone’unun soyulan yerlerini şeffaf bantla kapatmaya çalışmış olması da dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER