Teknoloji

iPhone sahipleri Wi-Fi bağlantısını Android sahiplerine göre daha fazla kullanıyor

comScore’un ABD ve İngiltere’de gerçekleştirdiği bir araştırma, özellikle İngiltere’deki iPhone sahiplerinin Android sahiplerine göre Wi-Fi bağlantısını daha fazla kullandığını gösteriyor. Araştırma sonuçlarına göre ABD’deki iPhone kullanıcılarının yüzde 71’i hem Wi-Fi hem de mobil şebekeyi kulnırken, geri kalan yüzde 29’luk kesim sadece mobil şebekeyi tercih ediyor.

Android kullanıcılarına bakıldığındaysa tam tersi bir durum söz konusu. Yüzde 32’lik bir grup hem Wi-Fi hem de mobil şebekeden faydalanırken, yüzde 68’lik bir kesim ise sadece mobil şebekeyle yetiniyor. İngiltere’ye gelindiğinde oranlar Wi-Fi lehine artıyor. iPhone kullanıcılarının yüzde 87’si her iki bağlantı türünden de yararlanırken, Android kullanıcılarında ise aynı oran yüzde 57’ye yükseliyor.

iPhone sahiplerinin Wi-Fi bağlantısını Android kullanıcılarına göre daha fazla tercih etmesinin çeşitli sebepleri olabilir. Ancak aklımıza ilk gelen sebep iPhone ile ilgili olarak dile getirilen batarya problemleri ve kullanıcıların bundan duyduğu endişeler. iPhone’un bataryasının 3G bağlantısı açık olduğunda daha hızlı tükendiği bir gerçek. Kullanıcılar bataryalarını gün boyunca yeterli tutmak amacıyla buldukları yerde 3G bağlantısını kapatıp Wi-Fi’yi tercih ediyor olabilir. Android cihazlarında bataryanın boşalması iPhone’daki kadar büyük bir endişe değil, bu nedenle kullanıcılar sahip oldukları mobil genişbant paketlerini Wi-Fi’nin bulunduğu ortamda bile kullanıyor olmalı.

İlgili – comScore

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER