Teknoloji

iPhone sahipleri memnun, Android sahipleri sadık

Zokem adlı bir şirketin yapmış olduğu araştırmanın sonuçlarına göre iPhone sahipleri akıllı telefonlarından en memnun kitle, ayrıca bir sonra satın alacakları akıllı telefon yine iPhone olacak. Ancak görünen o ki, Android kullanıcıları platformlarına iPhone kullanıcılarına göre daha sadık. Bir sonraki cihazının da Android olacağını söyleyen kişilerin oranı iPhone’unkine göre daha yüksek çıktı. ABD’de gerçekleştirilen bu araştırma iPhone ve Android’in bu ülkedeki performansını ortaya koyar nitelikte.

Devamlılık açısından RIM’in BlackBerry’si üçüncü sırada gelirken, Symbian ve webOS işletim sistemleriyle çalışan cep telefonlarını kullananlar bir sonraki cihaz tercihlerinde başka denizlere yelken açacak gibi görünüyor. Akıllı telefon memnuniyeti açısından Samsung’un bada platformu iPhone ve Android’in arkasından geliyor, ancak bu platformdan memnun olanlar bile bir sonraki seçimlerini başka platformlardan yana kullanacak gibi görünüyor.

Aslında bu durum Samsung’un bada’yı giriş seviyesi akıllı telefon platformu olarak konumlandırmasıyla örtüşüyor. Belki de, başlangıçtaki kuvvetli satışların uzun dönemde o platformu başarıya götüreceğini düşünmemek gerekiyor.

İlgili – Zokem

İLGİLİ HABERLER