İpucu

Nasıl Yapılır: iPhone’da Rahatsız Etme modunu kullanma

iPhone ve iPad’de bulunan Rahatsız Etme modu sayesinde gelen çağrı veya uyarıların sesleri kısılır, böylelikle rahatsız edilmekten, bölünmekten kurtulursunuz. Aşağıdaki adımları takip ederek Rahatsız Etme modunu etkinleştirebilirsiniz:

  1. iPhone’un ana ekranında bulunan Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Ayarlar uygulaması içinde aşağı doğru kaydırarak Rahatsız Etme seçeneğini bulun.
  3. Rahatsız Etme sayfası altında çeşitli seçenekler göreceksiniz:Elle: Rahatsız Etme modunu istediğiniz zaman etkinleştirebilirsiniz. Böylelikle iPhone kilitliyken gelen aramaların veya uyarıların sesi kapatılacak, durum çubuğunda bir ay simgesi görünecektir.

    Zamanlanmış: Rahatsız Etme modunun günün belirli bir zamanında otomatik olarak etkinleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin başlangıcı 22:00, bitişi de 07:00 şeklinde ayarlayarak gece saatlerinde iPhone’un Rahatsız Etme modundan yararlanabilirsiniz.

    Arayabilecekler: Rahatsız Etme modu etkinken hangi kişilerden veya gruplardan gelen aramaların sesinin kapatılmayacağını belirleyebilirsiniz. Örneğin Hızlı Arama seçeneğini tercih ederek sadece Telefon uygulamasında Hızlı Arama sekmesi içinde kayıtlı olan numaralardan gelen aramaların sesinin çalmasını sağlayabilirsiniz.

    Yinelenen Aramalar: Bu ayarı etkinleştirdiğinizde, üç dakika içinde aynı kişiden gelen ikinci bir aramanın sesi kapatılmayacaktır.

    Sessiz: Rahatsız Etme modu açıkken gelen aramaların ve bildirimlerin sesinin ne zaman kapatılacağını bu bölüm altından belirleyebilirsiniz. Her Zaman‘ı seçerseniz iPhone kilitli olmasa da gelen aramaların ve bildirimlerin sesi kapatılır.

    Yalnızca iPhone kilitliyken seçeneğini tercih ederseniz, sadece iPhone kilitliyken gelen aramaların veya bildirimlerin sesi kapatılacaktır.

İLGİLİ HABERLER