Teknoloji

iPhone’ların pil değişim sıralarında beklemeler azalıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone pil değişimiPhone pil değişim ücretlerindeki indirimden yararlanmak isteyenlerin önündeki bekleme süreleri sonunda kısalmaya başlamış gibi görünüyor. Business Insider’da yer alan habere göre; Barclays’te görev yapan bir analist, ocak ayında ortalama dört hafta olan yeni pil bekleme süresinin iki haftaya indiğini belirtti. 6 hafta olan maksimum bekleme süresi de 4,5 haftaya geriledi.

ABD’deki 30 Apple mağazası üzerinde bir araştırma gerçekleştiren Barclays, bu mağazalardaki pil değişim sürelerini mercek altına aldı. Pil değişim fiyatındaki indirimin ardından özellikle iPhone 6, iPhone 6 Plus ve iPhone 6s Plus modellerinin pillerinin tedariğinde sıkıntılar yaşandığı belirtilmişti. İndirim yıl boyunca geçerli olacak olsa da, telefonlarının yine eski performansına dönmesini isteyen pek çok kişi değişimi sabırsızlıkla bekliyor. Dolayısıyla bu durumun müşteri memnuniyeti adına önemi biraz daha artıyor.

iPhone pil değişim fiyatındaki indirim  yeni telefon satışlarını etkileyebilir

Barclays tarafından gerçekleştirilen araştırma, iPhone pil değişim fiyatlarındaki indirimin kullanıcıları telefonları yenilemekten vazgeçirebileceği ihtimalini bir kez daha hatırlatıyor. Bu ihtimalin hem Apple hem de yatırımcıları için kötü haber anlamına geldiğini görmek zor değil. Ancak daha önce tam hızla çalışan bir iPhone sahibi olmanın yolunun yeni bir iPhone almaktan geçtiğini düşünenler için de pil değişim programının büyük bir fırsat olduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER