Manşetler

Yeni iPhone’un parmak izi okuyucusu taşıyacağı WSJ tarafından yinelendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu akşam gerçekleşecek yeni iPhone tanıtımının hemen öncesinde Wall Street Journal tarafından geçilen haber, iPhone 5S olarak anılacağı tahmin edilen üst sınıf iPhone modelinin parmak izi okuyucusu barındıracağını doğruluyor.

iturkey-biz-uygulama-iphone-5-270912

Daha önce Reuters, WSJ ve diğer kaynaklar tarafından çeşitli seferlerde dile getirilen bu özelliğin varlığına iOS 7’nin beta versiyonunun kodlarında da rastlanmıştı. Parmak izi okuyucusuyla birlikte iPhone kullanıcılarının ekran kilidini açmak için şifre girmek yerine parmaklarını ana ekran tuşuna dokundurmaları yeterli olacak. Bu, daha zahmetsiz ancak bir o kadar da güvenli bir yöntem olarak dikkat çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple 10 Eylül iPhone etkinliği: Bizi neler bekliyor?

Aslında bu fikir yeni sayılmaz. Örneğin Motorola’nın 2011’de çıkardığı Atrix modelinde de benzer bir mekanizma kullanılmış, ancak başarılı olmamıştı. WSJ Apple’ın hamlesinin diğer donanım üreticilerini de benzer sistemlere cihazlarında yeniden yer vermeye itebileceğini söylüyor. Parmak izi okuyucusu barındıracak bir Android telefonunun bu yıl içinde tanıtılabileceği de dedikodular arasında bulunuyor.

İlgili >> Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER