Teknoloji

Geleceğin iPhone’u bulunduğu ortamın şartlarına göre çalışacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefon endüstrisinde taşları yerinden oynatan ve tüm kuralların yeniden yazılmasına neden olan iOS ilk kez çıkış yaptığı 2007 yılından bu yana çok büyük değişiklikler gördü. Her yeni sürümde Apple tarafından yepyeni özellikler eklense de, iOS’te bazı önemli noktaların eksikliğinin hâla hissedildiğini söyleyebiliriz. Apple gelecek yazılım güncellemelerinde bu eksikliklerin kapatılmasına yardımcı olacak yeni teknolojilerin ipuçlarını veriyor. Ortaya çıkan yeni bir patent başvurusu sayesinde Cupertino’nun planlarından haberdar olma şansı elde ediyoruz.

iphone-5-inceleme-00005

ValueWalk tarafından ortaya çıkarılan bir Apple patent başvurusuna göre, iPhone’un içinde bulunduğu durumu ve ortamı sezmesine bağlı olarak harekete geçireceği çeşitli sezgisel işlevlerin getirilmesi planlanıyor. Bu teknoloji sayesinde Apple cihazları kullanıcının herhangi bir hamlesine gerek olmaksızın bazı işlevleri gerçekleştirecek, bunu kullanıcının bulunduğu mevcut durumu göz önünde bulundurarak gerçekleştirecek.

Apple cihazına yerleştirilecek çevresel ışık, kuvvet, sıcaklık, çevresel gürültü ve hareket gibi sensörlerin yardımıyla ortam koşulları algılanacak ve gerektiği durumlarda kullanıcının herhangi bir hamlesi veya tetiklemesi gerekmeksizin çeşitli işlevlerin gerçekleştirilmesi sağlanacak.

Patent başvurusu sayesinde Apple’ın kafasında böyle bir fikrin bulunduğunu anlıyoruz. Ancak bu durum söz konusu projenin çok yakında Apple cihazlarında karşımıza çıkacağı anlamına gelmiyor. Yine de, geleceğin iPhone’larında nelerle karşılaşabileceğimizi göstermesi açısından önem taşıyor.

İlgili >>ValueWalk

İLGİLİ HABERLER