Teknoloji

iPhone N94 prototipinin ön panel parçaları internette geziniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gelecek nesil iPhone veya iPhone’lar için işaret edilen eylül ve ekim ayları yaklaşırken dedikoduların sıklığı da artıyor. Şu sıralar N94 olarak adlandırılmış bir iPhone prototipine ait parçaların kendini gösterdiği fotoğraflar internette dolaşıyor. uBreakiFix sitesi tarafından Engadget’a gönderilen bu fotoğraflarda yer alan cihazın mevcut iPhone 4’ün 8 GB’lık daha ucuz fiyatlı versiyonu olduğu daha önce iddia edilmişti. Zaten bu durum tüm parçaların ve kabloların tanıdık olmasını açıklıyor.

Fotoğraflara bakıldığında bu prototip ile mevcut iPhone 4 arasında dikkat çeken tek fark ses çıkışının yanında yer alan sensörün konumu. Noktalı kısım mikrofon veya Mac bilgisayarlarda yer alan web kamerası LED işaretini andırıyor. Ancak ikinci durum daha geçerli bir ihtimal gibi görünüyor. Fotoğraflara bakıldığında bu prototipin mühendislik onay test aşamasında olduğu ve 3 Mart 2011 tarihinde kayıt edildiği görülüyor. Engadget, geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu araştırmalarda bu cihazın henüz tasarım doğrulama testleri aşamasına geçmediğini tespit etmiş. Bu nedenle fotoğraflarda görülen parçaların final üründe yer alıp almayacağı kesin değil. Aynı şekilde N94 kodlu prototipin seri üretim hattına gireceğinden de emin sayılmayız.

Öte yandan, yine Engadget’ın kaynakları N97 adı verilen ve daha ince bir iPhone modelini temsil ettiği öne sürülen prototipin geçtiğimiz  haziran ayında tasarım onay testleri aşamasına eriştiği bilgisine ulaşmış. Ne var ki, bu ufak bilgi kırıntısı dışında cihazın hangi mobil iletişim teknolojileriyle test edildiği gibi ek bilgiler mevcut değil. Bu arada söz konusu prototipin Sony tarafından sağlanmış bir kamera modülüne sahip olabileceği de söyleniyor. Zaten bu konuda Howard Stringer geçtiğimiz nisan ayında bir açıklama yapmıştı.

İlgili – uBreakiFix
İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER