Manşetler

Video: iPhone modelleri hız testinde karşı karşıya

Steve Jobs’un Macworld kapsamında düzenlenen bir etkinlikte sahneye çıkıp ilk iPhone’u tanıtmasının üstünden neredeyse on yıl geçiyor. 9 Ocak 2017 tarihinde Apple iPhone’un çıkışının onuncu yılını kutlayacağız. O zamandan bu yana iPhone’un geçirdiği değişim inanılmaz seviyede. Hazırlanan bir video sayesinde tüm bu gelişim somut şekilde ortaya konuluyor.

Videoda aralarında en yeni iPhone SE’nin de bulunduğu, şimdiye kadar çıkmış tüm iPhone modelleri bir hız testine sokuluyor. EverythingApplePro sitesi tarafından hazırlanan videonun büyük bölümünde yeni modellerin eskilerini nasıl geride bıraktığı gösteriliyor. Örneğin iPhone SE ilk açılan telefon oluyor, onu iPhone 6s Plus ve iPhone 6s izliyor. Ardından iPhone 6 ve iPhone 6 Plus geliyor. İlginçtir ki, orijinal iPhone yedinci sırada, iPhone 4s ise açılış hızına göre en son sırada geliyor.

GeekBench testi iPhone SE’nin 2550 tek çekirdek ve 4445 çok çekirdek puanlarıyla en güçlü olduğunu gösteriyor. Bu sonuçlara yaklaşan telefonlar ise iPhone 6s Plus ve iPhone 6s oluyor. iPhone 4s üstündeki tüm cihazlar HTML5 tarayıcı testinden 419 puan alırken, iPhone 5 ve daha yeni tüm telefonlarda kamera uygulamaları aynı zamanda açılıyor.

Ses testi iPhone modelleri arasında iPhone SE’nin en güçlü hoparlöre, iPhone 4s’in ise en az güçlü olana sahip olduğunu gösteriyor. iPhone 6 Plus ve iPhone 6 sırasıyla 42 ve 41.8 santigrat derece sıcaklıklarla en sıcak iPhone’lar olma unvanını elde ediyor.

Aslında bu test Apple’ın bu yıl içinde çıkardığı yeni 4 inç ekranlı telefon iPhone SE için güzel bir reklam olma özelliğini taşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone SE İncelemesi

İLGİLİ HABERLER