Teknoloji

iPhone kullanıcılarını ilgilendiren garip isimli Wi-Fi erişim noktası hatası

iphone wi-fi

iPhone’unuzun kablosuz bağlantısını ciddi şekilde etkileyebilecek yeni bir açık keşfedildi. BleepingComputer ve AppleInsider‘a göre, garip bir isme sahip olan Wi-Fi erişim noktasına bağlanmaya çalışırsanız iPhone Wi-Fi bağlantısı kopuyor.

Bu, “%p%s%s%s%s%n” adını verdiği bir Wi-Fi ortak erişim noktası oluşturan Carl Schou’nun tersine mühendislik çalışması sonucunda keşfedildi. iPhone’unu etkin erişim noktasına bağlamaya çalıştığında, telefonun Wi-Fi işlevi devre dışı kaldı. Ne denediyse, hatta etkin noktayı yeniden adlandırdıysa bile, iPhone’unun Wi-Fi işlevini geri döndüremedi. Neyse ki, bu durumu düzeltmenin bir yolu bulundu ve onu da bu haber içinde veriyoruz.

Öncelikle, bu Wi-Fi sorunu yalnızca iPhone ile ilgili görünüyor. Android telefonlarının bu şekilde adlandırılan bir erişim noktasına sorunsuz bir şekilde bağlanabildiği belirtiliyor. Bazı araştırmacılar, iOS’in erişim noktası adının önündeki yüzde işaretini, karakterlerin geri kalanının düz sıradan metin yerine bir komut veya değişken olarak ele alınması gerektiğinin bir göstergesi olarak okuduğunu düşünüyor.

Bu tür bir Wi-Fi sorununun iPhone’unuzun başına gelmesini önlemek için, aşina olmadığınız Wi-Fi erişim noktalarına bağlanmaya çalışmayın. Ve başkalarının iPhone cihazlarının Wi-Fi işlevlerini devre dışı bırakmak için bu tür garip isimlere sahip Wi-Fi erişim noktası tuzaklarını görürseniz, şifresiz oldukları gerekçesiyle bunlara bağlanmaya çalışmayın.

Eğer boş bulunur da, yukarıda gösterdiğimiz gibi garip isimlere sahip Wi-Fi ağlarına bağlanırsanız ve iPhone’unuzun Wi-Fi bağlantısında problem meydana gelirse, iPhone’unuzun ağ ayarlarını sıfırlamak sorunu çözecektir. Bunun için Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla yolunu takip edin. Daha sonra parolanızı girerek işlemi onaylayın. iPhone’unuz yeniden başladıktan sonra Wi-Fi da normale dönecektir.

Benzer bir duruma  Şubat 2018’de de rastlamıştık. Tenglu dilinden bir Hint alfabesi karakterinin iMessage üzerinden gönderildiği veya bir metin alanına eklendiği zaman iPhone çöküyor ve yeniden başlatılıyordu. iOS 11.2.5 sürümünde görülen bu sorun daha sonra gelen güncellemeyle birlikte çözülmüştü.

İLGİLİ HABERLER