Eğlence

iPhone kullanıcıları daha fazla oyun ve program yüklüyor

iphone-apps-250-x-251ComScore’un yayınladığı bir araştırma birçok mobil uygulama geliştiricisinin çoktan farkına vardığı şeyi kanıtlıyor. iPhone ve iPod touch kullanıcıları diğer akıllı telefon kullanıcılarına göre çok daha fazla oyun indiriyor.

ComScore’un raporuna göre 2008’de mobil oyun pazarı %17 büyüdü. Bunda iPhone gibi cihazların etkisi oldukça büyük. iPhone kullanıcılarının %32.4’ü en az bir oyun indirmiş. Bu rakam diğer üreticilerin ortalaması olan %3.8’in oldukça üzerinde. Geçen sene indirilmiş toplam mobil oyunların %14’ünü de iPhone kullanıcıları indirmiş. Her ne kadar araştırmada belirtilmese de, App Store 2008’in son altı ayında faaliyetteydi. Bu durumu da hesaba katarsak iPhone’un önemi biraz daha artıyor.

Bu durumu sadece oyunlarla kısıtlanmıyor. Businessweek’te yayınlana bir blog yazısına göre 13 milyon mevcut iPhone kullanıcısı 1.1 milyarlık diğer markalı cep telefonu sahiplerinin indirdikleri kadar uygulamayı cihazlarına indirmişler. Bu gibi veriler geliştiricilerin iPhone platformuna olan ilgisini arttırıyor. AppShopper.com’a göre şu anda App Store üzerinde 17 bini aşkın uygulama bulunuyor.

İlgili — InformationWeek

İLGİLİ HABERLER