iPhone X kilit ekranında bildirimleri başkalarına göstermeyecek

iphone x face idBüyük boyutlu ve çerçevesiz ekrana ek olarak Face ID de iPhone X’un öne çıkan özelliklerinden bir tanesi. Bu özellik sayesinde telefonun ekran kilidini, sadece ona bakarak açmak mümkün oluyor. Ancak bunun gerçekleştirebildiği başka birtakım işler de var. Bunlardan bir tanesi de bildirimleri bilinmeyen yüzlerden saklamak.

Phone Arena‘nın belirttiğine göre, iPhone X’da yer alan bir seçenek kilit ekranı bildirim içeriklerinin sadece Face ID’nin tanıdığı kişiye, yani telefonun sahibine gösterilmesini sağlayacak.

Eğer yüz tarayıcı başka bir kişinin ekrana baktığını fark ederse, sadece bildirimin kaynağını gösterecek, içerikle ilgili herhangi bir gösterimde bulunmayacak. Eğer düzgün şekilde çalışırsa, bu hayli kullanışlı bir özellik olacaktır. Tabii ki, esas etkenin Face ID’nin ne kadar hızlı ve güvenilir çalıştığının olacağı ayrı bir gerçek.

Bir iPhone X sahibi olmayanlar için de benzer bir bildirim çözümü bulunuyor. iOS 111’de yer alan bir özellik, bildirim içeriklerinin sadece cihazın ekran kilidi devre dışı olduğunda gösterilmesini sağlıyor. Android’de uzun zamandır olan bu özellik son sürümle birlikte iOS tarafına da gelmişti.

Galaxy Buds 2 kutu açma videosunda görüldü

Galaxy Buds 2 kablosuz kulaklık, Samsung'un gelecek hafta düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtıma kısa bir süre kalmışken internete sızan kutu açma...

TikTok hikaye özelliğini test etmeye başladı

Twitter, Fleets adını verdiği hikaye özelliğinin fişini çekse de, bu format sosyal ağlar arasındaki popülaritesini koruyor. TikTok, The Verge sitesine gönderdiği e-postayla hikaye özelliğini...

Oppo yeni ekran altı kamera teknolojisini ve bir sonucunu sergiledi – Video

Oppo, ekran altı kamera teknolojisinin geldiği en son noktayı sergiledi. Şirket, teknolojinin en son sürümünde, ekranın bütünlüğünden ödün vermeden bir selfie kamerasının ekranın altına...

WhatsApp Bir Kez Görüntüle özelliğini kullanıma sundu

WhatsApp duyurusu daha önce yapılan Bir Kez Görüntüle özelliğini kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Söz konusu özellik aktif edildiğinde gönderilen fotoğraf ve videolar alıcı tarafından bir...