İpucu

iPhone kullanıcıları için işleri hızlandıran bir kaydırma çubuğu numarası

a101 8 haziran 2023

Her yeni cihaz ve iOS sürümüyle birlikte, iPhone kullanım deneyimini geliştirmek için sürekli yeni işlevler sunuluyor. Fakat bu işlevlerin hepsi devrim niteliğinde olmayabilir ve bazıları hemen fark edilmeyebilir. Bu ipucu yazısının konusu da işte böyle bir işlev: Safari’de, sosyal medya uygulamalarında ve diğer uygulamalarda gezinmeyi hızlandıracak akıllara durgunluk veren hızlı kaydırma numarasının detaylarını aktarıyoruz.

Bu hızlı kaydırma numarası, özellikle ilk iPhone’unu yeni alan biri için daha zor bulunabilir. Çünkü kaydırma çubuğu, ekranda kaydırma işlemi yaparken nadiren görülür.

Aslında iPhone ve iPad’de kaydırma gayet iyi çalışır. Ekrana dokunarak ve parmağınızı yukarı veya aşağı hareket ettirerek kaydırma yapabilirsiniz. Ancak belki de daha hızlı kaydırmak istediğiniz durumlar olabilir. Belki bir çevrimiçi mağaza, çok sayfalı bir belge, sosyal bir uygulama veya web sitesi ya da fotoğraf galerisi ve belirli bir bilgi parçasını arıyorsunuz ve bir seferde aşağı doğru hızlıca gitmeniz gerekebilir.

İşte burada sözünü ettiğimiz iPhone kaydırma numarası devreye giriyor. Hareket inanılmaz basit ve çok kolay öğrenilebilir.

Ekrana dokunarak kaydırma yapmaya başlayın ve kaydırma çubuğu görünene kadar devam edin. Hızlı bir şekilde kaydırma çubuğuna dokunun ve basılı tutun, titreşimli geri bildirim alana kadar bekleyin. Küçük bir titreşim alacaksınız ve kaydırma çubuğu kalınlaşacaktır.

Sonrasında, kaydırma çubuğunu bırakmadan aşağı kaydırın. İşte bu, iPhone’da kaydırma işlemini çok daha hızlı hale getiren bir işlemdir.

Bunu her zaman kullanmanız gerekmez, ancak artık iPhone’da daha hızlı kaydırma işlemine ihtiyaç duyduğunuzda yararlanabileceğiniz bir yöntem mevcuttur Aynı numara iPad’de de çalışır. Hızlı kaydırma özelliğini kullanmak için cihazınızda iOS 13 veya üzeri bir sürüme ihtiyacınız olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER