Teknoloji

Sekiz farklı iPhone modelinin kameraları karşılaştırmalı testte

iphone-kamera-karsilastirma-240914

Apple’ın iPhone’unun birinci nesil versiyonundan bu yana en fazla gelişim gösterdiği alanlardan bir tanesi de kamerası. Arkada yer alan ve iSight olarak adlandırılan kamera her ne kadar son yıllarda piksel sayısı bakımından yerinde saysa da, barındırdığı teknolojiler sürekli zenginleşiyor.

Camera+ uygulamasının yapımcısı ve fotoğrafçı Lisa Bettany Apple’ın, geçen yıl çıkardığı iPhone 5c hariç bütün iPhone’larını alarak çeşitli çekimler gerçekleştirmiş ve kameranın değişimini somut şekilde ortaya koymuş.

Bettany makro, arka aydınlatmalı, gün ışığı, gün batımı ve portre çekimlerle yedi farklı iPhone modelinin karşılaştırmasını gerçekleştiriyor. Her bir senaryoda, farklı modellerle yapılan çekimler yan yana gösteriliyor, böylelikle sonuçlar rahatlıkla karşılaştırılıyor.

Sonuçlara bakıldığında iPhone 6’nın düşük ışık yeteneklerinin 5S’e göre geliştirildiği görülüyor. Ne var ki, Bettany portre çekimler yaparken kameranın cilt tonlarını yeniden üretmesinin hafif pikselleşmiş ve lekeli görünüme sahip sonuçları verdiğini söylüyor. Ayrıca gün batımı çekimlerinde de önceki iPhone modellerine göre daha düz ve sahneyi doğru yansıtan sonuçlar elde ediliyor.

iPhone 6 ve 6 Plus’ta yer alan 8 megapiksel kamera temel olarak birbirinin aynısı, ancak iPhone 6 Plus’ta optik görüntü sabitleme sistemi bulunuyor. Optik görüntü sabitleme sisteminde kamera aksamı cihazın hareketine bağlı olarak fiziksel olarak hareket ediyor, böylelikle el titremelerinin ve kamera hareketinin kompanze edilmesi sağlanıyor. Sonuç olarak daha net fotoğraflar ve durağan videolar elde ediliyor.

Aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek Bettany’nin test sonuçlarının detaylarına ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER