Teknoloji

iPhone kablosuz şarj özelliğine önümüzdeki yıl kavuşabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone kablosuz sarj

Beklentiler Apple’ın iPhone 7 ile radikal değişiklikler sunması yönünde olsa da, bu değişikliklerin gerçekleşmesi önümüzdeki yıla kalabilir. Apple ürünlerine ilişkin isabetli öngörü ve yorumlarıyla tanınan analist Ming-Chi Kuo, iPhone’un 2017 itibarıyla yeni bir ekran materyaline ve kablosuz şarj özelliğine kavuşabileceğini belirtti. Kuo, yeni iPhone modelinin tasarımında ise geçmiş modellerden izler görülebileceğini belirtiyor.

Kuo’nun kastettiği geçmiş model ise iPhone 4. Yeni iPhone’un hem önünün hem de arkasının camla, kenarlarının ise metalle kaplanmış olabileceği belirtiliyor. Apple’ın plastik veya seramik yerine camı tercih etmesi, camın halen kalınlık, ağırlık ve dayanıklılık bakımından ön plana çıkıyor. Ekranın ön kısmındaki camın da mevcut iPhone 6s’te olduğu gibi “2.5D Arc” şeklinde kavis yapabileceği belirtiliyor.

2017 model iPhone’da Apple’ın tercihini farklı bir ekran teknolojisinden yana kullanabileceği belirtiliyor. Şirketin OLED ekrana geçiş yapacağına dair iddialar son zamanlarda sıklıkla gündeme getirilse de, Kuo Apple’ın AMOLED ekranı tercih edebileceğini belirtiyor. Yıllardır iPhone’da tercihini LCD’den yana kullanan Apple, bu teknolojiyi kullanımındaki maharetini yıllar içinde geliştirmeyi başarmıştı.

iPhone kablosuz şarj özelliğine de 2017’de kavuşabilir. Apple bugüne kadar söz konusu teknolojiyi ürünlerine yerleştirme konusunda yavaş kalırken, iPhone’un kasasında tercih edilen materyaller bu problemin temelini oluşturuyor. Ancak günümüzde metal kasalı akıllı telefonların bile kablosuz şarj standartlarından birini destekleyebildiğini unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla 2017 model iPhone’da da kablosuz şarj imkanının sunulması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER