Manşetler

Bu yıl 12’si düzenlenen iPhone Fotoğraf Ödülleri’nin kazananları

12. iphone fotoğraf ödülleri

Apple, her yıl düzenlediği ve bu yıl 12’si gerçekleştirilen iPhone Fotoğraf Ödülleri (IPPAWARDS) kazananlarını duyurdu.

Şirketten gelen açıklamaya göre, bu yılın kazananları dünyada 140’tan fazla ülkeden iPhone fotoğrafçısının gönderdiği binlerce fotoğraf arasından seçildi. Büyük Ödül ve Yılın Fotoğrafçısı Ödülü’nü Big Sister adlı fotoğrafıyla İtalya’dan Gabriella Cigliano kazandı.

Büyük Ödül ve Yılın Fotoğrafçısı Ödülü Big Sister – Gabriella Cigliano, İtalya

Yılın Fotoğrafçısı Ödülleri’nde birincilik, ikincilik ve üçüncülüğü; sırasıyla Sea Stripes adlı fotoğrafıyla Portekiz’den Diogo Lage, Sorry, no movie today adlı fotoğrafıyla Rusya’dan Yuliya Ibraeva ve Come Across fotoğrafıyla Çin’den Pend Hao kazandı.

18 kategoride birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri; aralarında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Bahreyn, Belarus, Birleşik Krallık, Brezilya, Çin, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, İtalya, Japonya, Kanada, Peru, Portekiz, Rusya ve Tayvan’ın da bulunduğu pek çok ülkeden fotoğrafçılara gitti.

Bu yıl jüri üyelerinden biri olan Cary Hazelgrove “2019’un fotoğrafları alışılmışın ötesinde muhteşemdi. Gezegeni fotoğraflarla bir araya getiren müthiş çalışmalardı.” dedi.

 

Yılın Fotoğrafçısı Birincilik Ödülü, 
Sea Stripes – Diogo Lage, Portekiz

Yılın Fotoğrafçısı İkincilik Ödülü
No movie today – Yuliya Ibraeva, Rusya
Yılın Fotoğrafçısı Üçüncülük Ödülü
Come Across – Pend Hao, Ç

iPhone Fotoğraf Ödülleri

iPhone Fotoğraf Ödülleri (IPPAWARDS), ilk ve en uzun süreli iPhone fotoğraf yarışması olarak nitelendiriliyor. 2007’de kurulan IPPAWARDS, iPhone’un dünya çapındaki kullanıcılara ilham ve heyecan vermeye başlamasından bu yana iPhone fotoğrafçılarının yaratıcılığını kutluyor.

IPPAWARDS o zamandan bu yana her yıl dünya genelinde 140’tan fazla ülkeden iPhone fotoğrafçısının gönderdiği binlerce resim arasından en iyi fotoğrafları seçiyor. Kazananlar, saygın jüri üyeleri tarafından çok adımlı bir süreç izlenerek belirleniyor.

İLGİLİ HABERLER