DosyaManşetler

Yeni iPhone’unuz için en iyi uygulamalar (2021)

apple iphone 12 pro inceleme

2021’i yeni bir iPhone ile karşılayanlar, doğal olarak cihazlarına bazı yeni uygulamalar yüklemeyi isteyecektir. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da size bazı öneriler sunuyoruz. Önerilerimiz arasında eğlenceli ve kullanışlı seçeneklerin yanı sıra Apple’ın varsayılan uygulamalarının yerini alabilecek seçenekler de bulunuyor.

Widgetsmith

Apple, iOS 14 ile birlikte iPhone’un arayüzünü kişiselleştirmeyi kolaylaştırmıştı. Kullanıcılara yeni araç takımları sunulurken, uygulamalar için özel ikonlar da bırakılabiliyor. Bu işlerde kullanıcılara yardımcı olan en önemli araçlardan birisi de Widgetsmith. Kullanıcılar Widgetsmith sayesinde araç takımı olarak fotoğraf, metin ve çeşitli sözler ekleyebiliyor.

Widgetsmith: App Store

Libby

Günümüzde evde bir kütüphane kurmak veya kütüphaneye gitmek pek kolay değil. Ancak akıllı telefonlar burada da imdada yetişiyor. Özellikle yabancı dilde kaynak arayanlar için mobil uygulamalar ciddi bir yardım sağlıyor. Libby de bu uygulamalardan biri. Libby’de kullanıcılar sanal bir kütüphane kartı çıkararak e-kitap, sesli kitap ve dergileri ödünç alabiliyor.

Libby: App Store

TikTok

TikTok’un popülaritesi 2020 ve pandemiyle birlikte iyiden iyiye arttı. Dünyanın en büyük sosyal ağlarından biri hâline gelen TikTok artık internetin en önemli eğlence kaynağı hâline gelmiş durumda. Bu eğlenceyi doğal kaynağında görmek isteyenlerin telefonlarına TikTok’u indirmesi gerekiyor.

TikTok: App Store

Tweetbot

TikTok’un eğlenceli yüzünü yansıttığı sosyal medyanın kaotik yönünü ise Twitter temsil ediyor. Twitter kullanımını görece daha az acılı hâle getirmek isteyenler bunun için Tweebot’tan yardım alabilir. Tweetbot, sadece takip edilen kişilerin tweet’lerini, doğru sırada ve herhangi bir reklam olmadan gösteriyor. Kullanıcılara istemedikleri sesleri bastırmaları için güçlü filtreler sunan Tweetbot, Twitter’ın pek dost canlısı olmayan API politikası nedeniyle bildirim göndermiyor. Bu da kullanıcıların Twitter’la olan etkileşimlerini sınırlamalarını kolaylaştırıyor.

Tweetbot: App Store

Paprika Recipe Manager

İnternetin gelmiş geçmiş en büyük yemek tarifi defteri olduğu rahatlıkla söylenebilir. Her yemeğin, her tatlının, her içeriğin tarifi sadece bir dokunuş uzaklıkta. Paprika kullanıcıların bu tariflerin linklerini yapıştırıyor ve önemli bilgileri çekiyor. Böylelikle ihtiyaç duyulan bilgilere ulaşmak kolaylaşıyor.

Paprika Recipe Manager: App Store

Halide Camera

Yeni iPhone’lar, şimdiye kadarki en iyi kameralara sahip. Yapay zekâ destekli algoritmalar en iyi kareleri yakalamayı sağlıyor. Fotoğrafçılık konusunda biraz daha bilgiye sahip olanlar ise kameraların sınırlarını zorlamayı sağlayan Halide gibi bir uygulamadan faydalanabilir. Apple’ın iPhone’lar için sunduğu ProRAW gibi özellikleri de destekleyen Halide, mobil fotoğrafçılığını geliştirmek isteyenlere en uygun araç gibi görünüyor.

Halide Camera: App Store

Darkroom

Fotoğrafları çekmek de düzenlemek kadar önemli. Darkroom da bu konuda en kullanışlı uygulamalar arasında bulunuyor. RAW ve ProRAW fotoğraflar için destek sunan uygulama, toplu düzenlemeyi de mümkün kılıyor.

Darkroom: App Store

Microsoft Outlook

Apple’ın iOS’te sunduğu yerleşik Mail uygulaması çok kullanışlı değil. Arayüzün hantallığı ve Gmail desteğinin pek iyi olmaması nedeniyle farklı bir e-posta uygulaması kullanmak gerekebiliyor. Microsoft Outlook da bu alandaki en iyi çözümlerden biri olmaya devam ediyor. iOS 14 ile birlikte Outlook’u varsayılan e-posta uygulaması olarak ayarlamak da mümkün oluyor.

Microsoft Outlook: App Store

Google Haritalar

google haritalar park yeri kaydetmeApple Harita uygulaması yıllar içinde gelişse de, hâlâ Google Haritalar’ın önüne geçebilmiş değil. Dünyanın her yerinde kapsamlı bilgiler bulabileceği bir navigasyon uygulaması isteyenler için Google Haritalar hâlâ en güçlü seçeneklerden biri olmaya devam ediyor.

Google Haritalar: App Store

Fantastical

fantasticalApple’ın varsayılan Takvim uygulaması basit görevler için yeterli. Ancak daha güçlü özellikler isteyenler için Fantastical öne çıkıyor. Kullanışlı bir arayüz sunan uygulama, bazı takvim girişlerine yer ve tarih gibi detayları otomatik olarak ekleyebiliyor.

Fantastical: App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER