İpucuManşetler

iPhone’da ekran videosu nasıl çekilir? – Video

iphone ekran videosu nasıl çekilir

Eskiden iPhone’da ekran videosu çekmek için cihazınızı bilgisayarınıza bağlamanız ve Quick Time veya bir başka yazılım kullanmanız gerekirdi. Ancak Apple, iOS 12 ile birlikte iPhone ve iPad’de ekran videosu kaydını epey kolaylaştırdı. Denetim Merkezi’ne eklenebilen Ekran Kaydı düğmesi sayesi işleri kolaylaştırıyor, herhangi bir uygulamaya veya bilgisayara gerek bıraktırmıyor. Bu videoda iPhone’da ekran videosu çekim işleminin nasıl gerçekleştirildiğini anlatıyoruz.

Denetim Merkezi’ni açtığınızda Ekran Kaydı düğmesini göremiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Ayarlar’ı açın.
  2. Ayarlar’da Denetim Merkezi’ni bulup girin.
  3. Bu sayfadaki Denetimleri Özelleştir seçeneğine tıklatın.
  4. Özelleştir başlıklı sayfanın en altına gelin, Daha Fazla Denetim başlığı altındaki grupta Ekran Kaydı’nı bulup yanındaki yeşil renkli + simgesine dokunun.

Ekran videosu çekimine başlamadan önce başlangıç yapmak istediğiniz ekrana gelin. Daha sonra Denetim Merkezi’ni açıp kayıt düğmesine tıklatın. Geri sayımın hemen ardından çekim işlemi başlayacaktır. Kaydı durdurmayı yine Denetim Merkezi içindeki kayıt düğmesinden yapabileceğiniz gibi, ekranda kayıt yapıldığını gösteren ve genellikle saatin arkasında yer alan kırmızı renkli kayıt simgesine tıklatabilirsiniz. Kayıt işlemi onay verdikten sonra durdurulacaktır. Ekran videosu Fotoğraflar’a kaydedilecektir. Buradan düzenleme veya paylaşım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER