Teknoloji

iPhone ekran kilidi günde ortalama 80 kez açılıyor

iphone ekran kilidi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone ekran kilidiApple iPhone ile ilgili bazı ilgi çekici istatistikler yayınladı. Buna göre iPhone sahipleri cihazlarının ekran kilitlerini günde ortalama 80 kez açıyorlar. Şirket müşterilerini her türlü ihlâl ve izlemeden korumak için yararlandığı iPhone güvenlik katmanlarıyla ilgili konuştuğu bir basın bilgilendirme toplantısında söz konusu rakamları açıkladı.

Apple’ın söylediğine göre iPhone sahiplerinin yüzde 89’u ekran kilitlerini açmak için Touch ID parmak izi okuyuculu cihazlarında parmak izlerini ya da çok haneli sayısal parolalarını kullanıyor. Bu da iPhone kullanıcılarının siber güvenliğe oldukça ciddi şekilde yaklaştıklarını gösteriyor.

2013 yılında girişim sermayedarı Mary Meeker’ın yayınladığı internet eğilimleri raporunda insanların telefonlarını günde en fazla 150 kez kontrol etme ihtiyacı hissettikleri; bunun içinde kilit ekranındaki bildirimlere bakmak, herhangi bir mesaj veya ileti gönderen kişiyi ekranın kilidini açmadan görmek gibi işlerin de bulunduğu belirtiliyordu. Bu durumda bir cihazın ekran kilidinin günde ortalama 80 kez açılması çok da mantıksız bir istatistik gibi durmuyor.

Apple’ın açıkladığı istatistikleri başka türlü de okuyabilirsiniz. Tüketicilerin biyometrik kimlik doğrulama sistemlerini veya tahmin edilmesi daha zor olan parolaları tercih etmesi siber güvenlik uzmanları için bir zafer anlamına geliyor, ancak bununla birlikte insanların telefonlarına ne kadar bağlı olduklarını ve ekrana bakma işini neredeyse bir hastalık hâline getirdiklerini de gösteriyor. Yine de iyi tarafından bakalım; insanlar, en azından açıklanan istatistiklere göre iPhone kullanıcıları güvenlik konusunda epey hassas görünüyor.

İLGİLİ HABERLER